r
Nosalty Logó

Lencseleves Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Lencseleves Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2972 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 540 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4338.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1308 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11886 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kétféle répát, és tovább pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük,meghintjük a liszttel, és átforgatjuk.
  2. Felengedjük kb. 1,7 liter vízzel, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, felforraljuk, fűszerezzük babérlevéllel, ételízesítővel, sóval, mustárral, csípős paprikakrémmel, fokhagymával, majd puhára főzzük.
  3. Közben az olajon karamellizáljuk a cukrot, és a leveshez adjuk.
  4. A tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel (hőkiegyenlítés), ha megpuhultak a zöldségek, akkor ezt is a leveshez adjuk.
  5. A virsliket karikára vágjuk, és kevés olajon kicsit megsütjük őket, végül a leveshez adjuk, és jól kiforraljuk.
  6. Legvégül ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11018
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencseleves Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Nagyon finom, pikáns levest kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek