r
Nosalty Logó

Magyaros lencsetál

Salamon Csilla
Magyaros lencsetál
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

676
Kalória
27.8g
Fehérje
78.1g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
698.8g
Víz
29.5g
Koleszterin
16.2g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2998 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    2109 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    2795.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1187 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11993 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük a vízzel.
  3. Sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
  4. Miután a lencse főtt 30 percet, hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sárgaborsót és a burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük. Beletesszük a kolbászt is.
  5. Miután minden megfőtt, belekeverjük a mustárral elkevert tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Most készítettem először ilyen lencsés egyveleget, de nem utoljára. Nagyon finom:) Tettem bele egy szál kolbászt is, az íze kedvéért.

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Sült karfiolos leves

Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...