r
Nosalty Logó

Magyaros lencsetál

Salamon Csilla
Magyaros lencsetál
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

676
Kalória
27.8g
Fehérje
78.1g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
698.8g
Víz
29.5g
Koleszterin
16.2g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2998 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    2109 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    2795.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1187 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11993 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük a vízzel.
  3. Sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
  4. Miután a lencse főtt 30 percet, hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sárgaborsót és a burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük. Beletesszük a kolbászt is.
  5. Miután minden megfőtt, belekeverjük a mustárral elkevert tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Most készítettem először ilyen lencsés egyveleget, de nem utoljára. Nagyon finom:) Tettem bele egy szál kolbászt is, az íze kedvéért.

További receptek

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...