r
Nosalty Logó

Csicseriborsós joghurtleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csicseriborsós joghurtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4152 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 1661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a kurkuma felével, elkeverjük, majd felöntjük 1 l vízzel.
  2. Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét és rizst. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20-30 percig főzzük.
  3. A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk.
  4. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a maradék olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék kurkumát, és az apróra vágott menta kb. ¼-ét. Félretesszük.
  5. A maradék mentát és a többi apróra vágott fűszernövényt a leveshez keverjük.
  6. A joghurtot egy edénybe simára keverjük, hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyit a forró levesből, majd az egészet a leveshez keverjük.
  7. Levesszük a tűzről. Tálaljuk 1-1 tk tejföllel, és a kurkumás-mentás fokhagymával megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2590
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, aromás leves. A levesbe főzhetünk apró húsgolyókat is. Miután a joghurtot a leveshez kevertük, a levesnek nem szabad tovább forrnia. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?