Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes lencseleves

Tejszínes lencseleves
Tejszínes lencseleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik nagy kedvenc! Anyukám által ismertem meg ezt a pompás levest, amit a borsikafű tesz nagyon finommá.  Bármikor, amikor kedvet érez hozzá az ember, elkészíthető, mert a lencsét nem kell előre beáztatni, mint a főzelék esetében. Ez is nagy előnye.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és jól lecsepegtetett lencsét.
  2. Felöntjük vízzel, sózzuk, kevés borssal fűszerezzük, és fedő alatt mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük. Ez kb. 30-40 perc. Amikor már majdnem jó a lencse, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és addig főzzük, míg meg nem puhul a lencse is és a burgonya is.
  3. Ekkor beleöntjük a tejszínt, megszórjuk borsikafűvel, felforraljuk, és tálalhatjuk is. 

Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 819
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves, borsikafüves lencseleves, tejszínes lencseleves borsikafűvel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niko.oka
Never.a.failure / Niko.oka Sat, 2014-01-18 14:35

Borsikafű hiányában tárkonnyal ízesítettem, de így is isteni lett! Nagyon jó ötlet tejszínnel felönteni, eddig főzőtejszínnel csináltam, és érezhető a különbség! A 4éves lányom is imádta! Köszi a receptet! :)

bagagabcsi
bagagabcsi Wed, 2014-01-01 15:27

Hmmm..most ettük meg az első adagot, most ebben a formában készült az újévi lencse.
Annyi különbséggel, hogy a lencse be volt áztatva, mire a recept mellett döntöttem, így gyorsabban kész lett. Nagyon finom lett, köszönjük. BÚÉK! :-)

takacstinka
takacstinka Wed, 2013-01-30 10:16

Törtem a fejemet, mit is főzzek vasárnapra. A tejszínes lencseleves mellett döntöttem a gombás-sajtos lepény mellé. Tejszín helyett tejföllel ízesítettem, elismerem a lencsét sosem szerettem, de ez a leves nekem nagyon ízlett, sőt a családomnak is. :) Szívesen főzöm máskor is ilyen finom levest.
Köszi a receptet!

410
lencse 20 dkg
burgonya 5 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
víz 1 l