r
Nosalty Logó

Mustáros lencseleves Angie konyhájából

Angie-30
Mustáros lencseleves Angie konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

915
Kalória
19.5g
Fehérje
56.3g
Szénhidrát
70g
Zsír
410.7g
Víz
35.4g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2744 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    410.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 915 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3018 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    993 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 2744 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét pár órára beáztatjuk (kb 2 órára), majd forraljuk fel, és szűrjük le.
  2. A hagymát vágjuk apróra, és olajon pirítsuk-dinszteljük, majd öntsük rá a lencsét, a vizet, tegyük hozzá a babérlevet, a leveskockát, sót, és főzzük, míg megpuhul, kb 20 perc.
  3. A rántáshoz forró olajban világosra pirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és a levesbe keverjük, főzzük még 5 percet.
  4. A tejfölbe keverjük a mustárt, majd a levesbe keverjük, 2-3 percet hagyjuk melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egy régi receptes könyvben találtam.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek