r
Nosalty Logó

Legényfogó leves 3. - húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Legényfogó leves 3. - húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 2638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 75 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8902.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    5538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1908 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    5025 micro
  • β-karotin
    12891 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7127 micro
Összesen 2638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, a szeletelt gombát, és rövid ideig tovább dinszteljük.
  2. Hozzátesszük a dobozos kukoricát levével együtt, felengedjük a húslével, amit vízzel pótlunk. (Számítok a zöldborsó mennyiségére, amit később teszek hozzá). Só, bors, ételízesítő, tárkony ízlés szerint (jó, ha van friss!) kerül bele.
  3. Összeállítjuk a húsgombócot. Ha felforr a leves, kézzel apró gombócokat formálunk, és belerakjuk a levesbe.
  4. Kb. negyed óra lassú forralás után beleöntjük az üveges zöldborsót szintén levével együtt.
  5. Beleszaggatjuk kiskanállal a pici vajas galuskákat, és kb. 10 percig lassan továbbforraljuk.
  6. Közben elkészítjük a habarást, óvatosan szedünk bele a forró leves levéből, simára, csomómentesre keverjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a leveshez. Kóstoljuk, ha kell utánaízesítjük. Ez öt literes adag, meg lehet felezni, akinek sok.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 55345
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legényfogó leves 3. - húsgombóccal
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a levest  egyszer egy étteremben fogyasztottuk a családommal. Annyira megtetszett, hogy a látvány és íz után, ami megmaradt bennem, elkészítettem. Biztos veletek is előfordult már ilyen, és én legalábbis nagyon büszke vagyok ilyenkor magamra.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek