r
Nosalty Logó

Lazacpástétomos-baconös szósz pennével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 907 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4535 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 91 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 907 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6476.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2390 mg
  • Nátrium
    2484 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    569 mg
  • D vitamin:
    728 micro
  • K vitamin:
    877 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1619 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    5212 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13695 micro
Összesen 4535 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olajon a baconcsíkokat kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a lilahagymakockákat, a fokhagymát áttörve, a zöldpaprikát felkockázva és fedő alatt tovább pároljuk.
  2. Beletesszük a zöldborsót, a petrezselymet, zellerzöldet, kukoricát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felvágott zsályát, a citromos kakukkfű leveleit, ráöntjük a zöldségalaplét és fedő alatt kb. 150 fokon, 35-40 perc alatt összefőzzük. Kóstoljuk, hogy megfőtt-e, illetve ízre szükséges-e még fűszerezni.
  3. Belekeverjük a főzhető és kenhető natúr sajtkrémet, amitől az összefőzés alatt be is fog sűrűsödni, majd ekkor tesszük bele a lazacpástétomot, óvatosan rottyan egyet, és kész ,kikapcsoljuk. Elkeverjük benne a vajat, amitől a hő hatására selymes, illatos, ízben gazdag szószos borsót kapunk.
  4. A lobogó sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a pennét - bár az olaj nem szükségszerű -, ha kész lecsepegtetjük, és tálaljuk forrón a forró szósszal.
  5. Tálaláskor díszítjük citromos kakukkfűvel, petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 849
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Ajánló

Könnyű nyári leves, hűtött gyümölcslevest tálaljunk előtte, az ételhez kínáljunk finom bort, aki nem szereti házi szörpöt, ásványvizet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lazacpástétomos-baconös szósz pennével
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors, ízes és ami a fő, lazacpástétomos szószt szerettem volna készíteni tésztával. Sikerült, a családnak ízlett.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek