Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-spárgás spagetti vajhallal

Citromos-spárgás spagetti vajhallal
Citromos-spárgás spagetti vajhallal
26 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vajhal igazán exkluzív halnak mondható hazánkban, ezért ha lehetőségünk van elkészíteni, akkor a következő recepttel nem nyúlhatunk mellé. Egy tejszínes-spárgás spagetti igazán remek kísérője ennek a fenséges halnak!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk-borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. Majd kevés olívaolajon mindkét oldalukat süssük meg, rövid idő alatt.
  2. A spárgacsíkokat pároljuk meg, majd tegyük félre a további felhasználásig.
  3. Ugyanabba a serpenyőbe tegyünk vajat, amiben a halat sütöttük. Majd a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket futtassuk meg a vajon, és facsarjunk rá citromlevet, amit hagyjunk kicsit elfőni. Ezután öntsük fel az egészet tejszínnel, és hagyjuk kicsit besűrűsödni.
  4. A besűrűsödött tejszínes szószba szórjuk bele a megpárolt spárgát, jól keverjük össze. Majd adjuk a serpenyőhöz az előzőleg megsütött halat, amit csak melegítsünk át a szószban!
  5. Tálalásnál a spagettire rakjunk halat, és a tejszínes szószos spárgából is. Aki szeretné, plusz kevés citrom levét még facsarhat az egészre!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 575
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajhalas spagetti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
vajhal 30 dkg
zöldspárga 1 csomag
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert
főzőtejszín 2 dl
spagetti tészta 25 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint