Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesköményes penne

Édesköményes penne
Édesköményes penne
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan tartanak az édeskömény ánizsos ízétől, de lazaccal szuper párost alkotnak, érdemes hinni a kapcsolatukban!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felrakjuk a tésztához forrni a vizet egy lábosban. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, sózzuk.
  2. Amikor már üvegesedik a hagyma, ráborítjuk a szintén kisebb kockákra vágott édesköményt. (A zöldjét félretehetjük a díszítéshez.)
  3. Amikor kissé puhult már az édeskömény, hozzáöntjük a fehérbort, hagyjuk párologni kissé, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet is.
  4. Alacsony lángon összeforraljuk a szószt, amikor már puha az édeskömény, hozzáadjuk a főzőtejszínt.
  5. A tésztavíz már forr, sózzuk, hozzáadjuk a zacskó pennét. A megfelelő ideig főzzük a tésztát. Amíg fő, a forró szószban átmelegítjük, készre főzzük a felkockázott lazachúst.
  6. A tésztavízből átmerünk két evőkanálnyit a szószba, hogy sűrűbb legyen. A tálalásnál jöhet a friss bors és a kakukkfű.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 082
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Serfőző Ancsi

Mióta szakács: 2015.09.24.
3 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos-édesköményes tészta, fehérboros.lazacos penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

693
vöröshagyma 1 közepes db
édeskömény 1 közepes db
vaj 1 ek
paradicsomlé 1 dl
főzőtejszín 250 ml
fehérbor 0.5 dl
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
lazac 25 dkg
penne 50 dkg
kakukkfű 2 szál