r
Nosalty Logó

Édesköményes penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Serfőző Ancsi
Édesköményes penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 694 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4769.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    1093 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1310 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 2776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felrakjuk a tésztához forrni a vizet egy lábosban. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, sózzuk.
  2. Amikor már üvegesedik a hagyma, ráborítjuk a szintén kisebb kockákra vágott édesköményt. (A zöldjét félretehetjük a díszítéshez.)
  3. Amikor kissé puhult már az édeskömény, hozzáöntjük a fehérbort, hagyjuk párologni kissé, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet is.
  4. Alacsony lángon összeforraljuk a szószt, amikor már puha az édeskömény, hozzáadjuk a főzőtejszínt.
  5. A tésztavíz már forr, sózzuk, hozzáadjuk a zacskó pennét. A megfelelő ideig főzzük a tésztát. Amíg fő, a forró szószban átmelegítjük, készre főzzük a felkockázott lazachúst.
  6. A tésztavízből átmerünk két evőkanálnyit a szószba, hogy sűrűbb legyen. A tálalásnál jöhet a friss bors és a kakukkfű.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1243
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesköményes penne
Serfőző Ancsi 3 recept

Sokan tartanak az édeskömény ánizsos ízétől, de lazaccal szuper párost alkotnak, érdemes hinni a kapcsolatukban!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.