Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádós tonhalas tészta

Avokádós tonhalas tészta
Avokádós tonhalas tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a tésztás ételeket. Nagyon jó tésztás ételeket készítek, és úgy érzem, sikerült olyan jól, hogy másokkal is megosszam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a halat és a tésztás ételeket, illetve a mediterrán konyhát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós, olajos vízben.
  2. Az alapanyagokat előkészítjük, és az avokádót felkockázzuk. (Megjegyzem, hogy a puhább ennél az ételnél előnyösebb.)
  3. A tonhalkonzervet olajostul wokba tesszük, és a felkockázott avokádót hozzáadjuk. Miután kevergetés mellett kicsit átpirultak, egy hőálló krumplitörővel átnyomkodjuk a tűz fölött.
  4. Hozzáadjuk az előzőleg kapott masszához a gombát és az olívabogyót, és tovább pirítjuk.
  5. Megsózzuk, fokhagymával, borssal, majoránnával, bazsalikommal, metélőhagymával és petrezselyemmel fűszerezzük, majd a tejszínt hozzáöntjük. Kavargatás mellett háromszor felrottyantjuk.
  6. Hozzáöntjük a már előzőleg kifőzött tésztát, és a tűz fölött jól összekeverjük.
  7. Reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 430
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Galenett

Mióta szakács: 2012.09.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halas tészta, tonhalas tészta, tonhalas-avokádós tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nigea
Nigea / Nigea Tue, 2014-05-06 07:32

Nagyon finom, bár tettem alá apróra vágott lilahagymát, egy pici citromlevet. A fűszerezés majdnem ugyanez lett, de tejszín nem volt itthon, így tejföl és egy kis tej keveréke krémesítette. Köszi a receptet.

773
tészta 500 g
tonhalkonzerv 10 dkg
avokádó 1 db
gombakonzerv 2 db
fokhagyma 1 gerezd
olajbogyó 10 db
főzőtejszín 150 ml
napraforgó olaj 1 ek
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
füstölt sajt 100 g
snidling 0.5 csokor