r
Nosalty Logó

Lazac spárgával és fehérbormártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Lazac spárgával és fehérbormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszeres lazachoz

A fehérbormártáshoz

A spárgához

Összesen 1288 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszeres lazachoz

A fehérbormártáshoz

A spárgához

Összesen 2579 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszeres lazachoz

A fehérbormártáshoz

A spárgához

Összesen 130 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1090 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6170.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    3503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2179 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 2579 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

A fűszeres lazachoz

A fehérbormártáshoz

A spárgához

Elkészítés

A fűszeres lazachoz

  1. Mindkét halfilét ízlés szerint locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják.
  2. Ezután a bőrös feléről egy papírtörlővel itassuk fel a nedvességet mielőtt elkezdenénk sütni.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, majd a bőrös felével lefelé helyezzük bele a lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva süssük 10 percig (a halszeleteket közben ne mozgassuk, így a bőre ropogósra sül).
  4. Ezután a serpenyőt helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük még 10-15 percig (mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe a nyelét, ha nem fém, akkor alufóliába csomagoljuk be).
  5. Amikor a lazacszeletek készre sültek, vegyük ki a serpenyőből, és tálalásig tartsuk melegen (érdemes kivenni a forró serpenyőből, mert különben tovább sül a hal, és kiszárad).

A fehérbormártáshoz

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk kb. egy percig, majd öntsük fel a fehérborral és az alaplével (alaplé helyett felönthetjük vízzel, melyben feloldottunk egy darab húsleveskockát).
  4. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, majd addig főzzük, hogy elfője a főzőlé kb. felét.
  5. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a főzőtejszínt, majd turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük (ízlés szerint ezután egy szűrőn átszűrhetjük, hogy szép selymes legyen).
  6. Végül tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a mártás. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

A spárgához

  1. Egy edénybe tegyük bele a spárgát, sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, és pár perc alatt, főzzük roppanósra, majd szűrjük le.
  2. Egy serpenyőbe melegítsük fel a vajat és az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg alaposan lecsepegtetett spárgát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rázogatva melegítsük össze. Tálalásig tartsuk melegen.
  3. Tálaláskor helyezzük a lazacszeletet tányérra, tegyünk mellé egy csokornyi spárgát, ízlés szerint öntsük köré a fehérbormártást, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 321
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

A fűszeres lazachoz

A fehérbormártáshoz

A spárgához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!