r
Nosalty Logó

Sült marinált szardínia

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült marinált szardínia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3251.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 620 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6503.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1949 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2506 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    965 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1240 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át a halakat, vágjuk le a fejüket, majd a nyaktól a farokig vágjuk fel a hasukat.
  2. Nyúljunk be, ujjal szedjük ki a belsőségeket.
  3. Kenjük be sóval, olívaolajjal a halak belsejét, tehetünk beléjük kis rozmaringot, fokhagymaszeleteket is.
  4. Tegyünk egy edénybe olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót, rozmaringot, mehetnek bele a szardíniák is, marináljuk őket 1-2 órán át.
  5. Melegítsük elő a sütőt.
  6. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, arra mehetnek szépen egymás mellé a halak.
  7. Megsütjük a sütőben, és tálalhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9553
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Bármikor, nekünk leginkább friss pékáruval, kenyérrel, telhetetlenek egyék mangoldos krumplival. De az sem árt, ha friss zöldségekből összedobunk egy salátát, meglocsoljuk olívaolajjal vagy tökmagolajjal, netán balzsamecettel. Elég erőteljes íze van, szóval válasszunk mellé valami ütős, savas fehérbort, lehetőleg ne legyen barrikolt, és ne legyen illatos, mondjuk egy sauvignon blanc még belefér, hát még egy zöldveltelini, inkább friss, ress legyen, ropogós. Vagy rozé, az mindig joker.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Állunk Zsenival a nagyáruház friss termékeket kínáló halaspultja előtt, és nagyon halat akarunk enni, de nagyon hóvége van, még a tintahal is neccesen jönne ki. Akkor látjuk, hogy van friss szardínia, kilója olcsóbb, mint a párizsi, ami ugye nem mindegy. És sorban pattannak be a tengerparti emlékek, ahogy a grasevina mellé ropogtattuk a frissen grillezett halakat. Szóval imádjuk a halakat, a kicsi, snack gyanánt felszolgált halakat meg még inkább. És ráadásul egészséges is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...