Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Whiskyvel flambírozott szezámos tonhalsteak

Whiskyvel flambírozott szezámos tonhalsteak
Whiskyvel flambírozott szezámos tonhalsteak
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Északi-tengernél lakunk, bő 20km-re Európa legnagyobb kikötőjétől. Így hát mikor megkaptuk a fülest Hága legjobb halboltjáról, tudtam, hogy a tengeri herkentyűk frontján gasztroforradalmi változások következnek életünkben.

A boltban széles repertoárban valóban csodálatos, friss és gyönyörű árú volt. Tehát a barátaink szülinapi szushi-partijára úgy vásároltunk, hogy változatos halebédre legyen másnap még lehetőségünk.

Három halételt álmodtam. A szokásos tonhalsteak receptet szezámmaggal és peated single malt flambírozással bolondítottam.

hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg tonhal (4 tenyérnyi méretű, hüvelykujjnyi vastag szelet)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 6 ek szezámmag
  • 2 ek napraforgó olaj (sütéshez)
  • 40 ml whiskey (tőzegfüstös (peated), magas alkoholfokú, pl. islay-i vagy campbelltowni)
  • 3 ek olívaolaj (extra szűz, a tonhalszeletekhez)

ajánlat

Ajánlott köret: rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, zsályával fűszerezett grillezett burgonyacikkek.

Ajánlott bor: Pinot noire, Syrah

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bő hüvelykujjnyi vastagra szelt tonhal szeleteket sózzuk, borsozzuk, és szezámmaggal borítjuk.
  2. A szeleteket így sütjük ki egyenként: előmelegített, olajozott forró serpenyőbe tesszük a tonhal szeletet. 2 perc alatt megsül az oldala, ekkor megfordítjuk, ismét kb. 2 percig sütjük. Akkor jó, ha az oldala megsül, a közepe pedig rózsaszín marad. Ha kész, meglocsoljuk a tőzegfüstös whiskyvel, meggyújtjuk, flambírozzuk, kiszedjük. A peated whiskytől finom füstös, barbeque íze lesz, de természetesen lehet a halat faszénen is grillezni.
  3. A tonhalsteak gyorsan kiszáradna, ezért olívaolajjal mindkét oldalát finoman meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 520
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Prospero

Mióta szakács: 2012.04.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

whiskys tonhal, tonhalsteak flambírozva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
tonhal 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 6 ek
napraforgó olaj 2 ek
whiskey 40 ml
olívaolaj 3 ek