r
Nosalty Logó

Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos halhoz

Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos halhoz

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos halhoz

Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    2149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 75 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A paradicsomos halhoz

Elkészítés

A paradicsomos halhoz

  1. Az olívaolajon megdinszteljük a karikákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is, és lepirítjuk. Ekkor jöhet a félbevágott paradicsom, amit 2-3 percig párolunk a hagymás alapon, majd felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, oreganóval fűszerezzük, majd 5 perc alatt összefőzzük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kapribogyót és az olajbogyót. Elkeverjük, majd belefektetjük a szószba a halfiléket. Alacsony lángon, fedő alatt 5-7 perc alatt készre pároljuk a halat (a különböző fajták eltérő ideig főhetnek, ebben a receptben aranydurbincs szerepelt, ez gyorsabban puhul). Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 572
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)
Lakos Benedek 264 recept

Olaszország nemcsak a tésztáiról, hanem a halételeiről is híres: nem csoda, ennyi tengerpart mellett van bőven miből főzni. Főleg a déli részeken gyakori elkészítési módszer az „in umido”, ami tulajdonképpen valamilyen szószban párolt halra utal. Az alábbi recept paradicsomos-olajbogyós ízekkel és omlós aranydurbinccsal csábít gasztroutazásra.

Hozzávalók

A paradicsomos halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek