r
Nosalty Logó

Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos halhoz

Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos halhoz

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos halhoz

Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    2149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 75 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A paradicsomos halhoz

Elkészítés

A paradicsomos halhoz

  1. Az olívaolajon megdinszteljük a karikákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is, és lepirítjuk. Ekkor jöhet a félbevágott paradicsom, amit 2-3 percig párolunk a hagymás alapon, majd felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, oreganóval fűszerezzük, majd 5 perc alatt összefőzzük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kapribogyót és az olajbogyót. Elkeverjük, majd belefektetjük a szószba a halfiléket. Alacsony lángon, fedő alatt 5-7 perc alatt készre pároljuk a halat (a különböző fajták eltérő ideig főhetnek, ebben a receptben aranydurbincs szerepelt, ez gyorsabban puhul). Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 266
  • Össznézettség: 1449
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)
Lakos Benedek 272 recept

Olaszország nemcsak a tésztáiról, hanem a halételeiről is híres: nem csoda, ennyi tengerpart mellett van bőven miből főzni. Főleg a déli részeken gyakori elkészítési módszer az „in umido”, ami tulajdonképpen valamilyen szószban párolt halra utal. Az alábbi recept paradicsomos-olajbogyós ízekkel és omlós aranydurbinccsal csábít gasztroutazásra.

Hozzávalók

A paradicsomos halhoz

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek