r
Nosalty Logó

Lasagne házi készítésű tésztával

Julcsy
Lasagne házi készítésű tésztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

  • 15 dkg sajt (ízlés szerint)
1317
Kalória
79.8g
Fehérje
100.7g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
392.2g
Víz
249.1g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Összesen 1317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3564.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8437 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10692.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    5234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1513 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25312 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1087 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

raguhoz

  1. A hagymát felaprítjuk, a répát és a zellert lereszeljük.
  2. A hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, adunk hozzá pici vizet, és puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, ha kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a ketchupot, majd a fűszereket. Lassú tűzön készre pároljuk.

sajtmártáshoz

  1. A vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, simára keverjük.
  2. Felöntjük 3 dl tejjel, sűrűsödésig keverjük, hozzáadjuk a sajtot.
  3. Lassan felöntjük a maradék tejjel, fűszerezzük.

tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy rugalmas, nem ragadós, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  2. 3 felé osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk akkorára, mint a sütőtál mérete. Folyamatosan lisztezzük, nem ragadhat.

összeállításhoz

  1. A sütőtál aljára tesszük az egyik tésztalapot, arra a ragu 1/3-át, majd a sajtmártás 1/3-át. Ezt még kétszer megismételjük, ha elfogyott az alapanyag, megszórjuk sajttal. Én felesben tettem rá nagy lyukút és füstölt trappistát.
  2. 40 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X20X6

Ezt a receptet én kísérleteztem ki egy youtube videó után. Sz is finom volt, de így a tuti :)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek