r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos lasagne

Bulw
Füstölt sajtos lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

1292
Kalória
73.7g
Fehérje
107.2g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
386.3g
Víz
311.9g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Összesen 1292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Összesen 7741 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Összesen 156 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10543 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    442 g

Zsír

  • Összesen
    358.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13243.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    1814 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    4285 mg
  • Nátrium
    5947 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    643.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2481 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    539 mg
  • D vitamin:
    414 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    1720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13848 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    63260 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 7741 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1281 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A tészta elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk, és egy kevés langyos vizet is öntünk hozzá, majd rugalmas tésztát gyúrunk, ami már nem ragad, de nem is túl száraz. Letakarva kicsit pihentetjük is a tésztát. Kezdhetünk ezzel a folyamattal is, és amíg pihen a tészta, addig összeállíthatjuk a többi hozzávalót. Amikor pihent a tésztánk, 6 felé osztjuk, majd elnyújtjuk, géppel vagy nyújtódeszkán kézzel.

Ragu készítése

  1. A raguhoz a répát, fehérrépát és a zellert feldaraboljuk. A nagyobb kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a feldarabolt zöldségeket is hozzáadjuk. Kicsit így pirítjuk a hozzávalókat, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Amikor már majdnem minden összetevő megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is. Azért szoktam ilyenkor, mert nem kell neki sok idő párolódni, hisz akkor sok illóanyagot veszt, és nem lehet majd érezni az aromáját az ételben.
  3. Amikor elkészültünk a zöldségek párolásával, akkor kézi botmixer segítségével pépesítjük a ragut. Nem kell teljesen homogén állagúra, maradhatnak benne apróbb zöldségdarabok is.
  4. A darált húst egy másik lábasban olajon megfuttatjuk, majd ami levet ereszt, azt elpároljuk belőle. Sóval ízesítjük, és ha még nem puhult meg eléggé, akkor kevés vizet önthetünk alá.
  5. Amikor a hús kész, hozzáöntjük a zöldségragunkat, majd a paradicsomlevet, ízesítjük bazsalikommal és oregánóval, aztán jól összeforraljuk. Nem kell hígnak lennie, szóval ha még annak látjuk, akkor lassú tűzön elfőzhetünk a levéből.

Besamell készítése

  1. A besamelhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet, ügyelve, hogy ne legyen csomós. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, és fehér borssal.
  2. Ha valaki nem szereti esetleg valamelyik fűszert, az ki is maradhat, hisz mind a kettőnek jellegzetes, karakteres az ízvilága, szóval csínján bánjunk vele. A mártásunkat kicsit forraljuk, hogy a lisztes íze eltűnjön, és homogén állaga legyen.

Összeállítás

  1. Egy nagyobb, magas oldalfalú tepsibe teszünk egy kis besamelt, majd szétterítjük az alján, és erre tesszük az első réteg tésztánkat. Majd a lerakott tésztára újra a mártásból teszünk, erre pedig jöhet egy adag a húsos raguból is. Következő réteg ismét a tészta lesz, rá a mártás, arra a ragu. Mivel 6 részre osztottuk a tésztát, így közé 5 réteg hús jön majd. A felső részhez mikor elérünk, arra figyeljünk oda, hogy maradjon a besamelből, mert a felső réteg zárótésztát még megkenjük vele, és erre reszeljük rá a füstölt sajtot.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük, majd a sütőt lezárva hagyjuk benne hűlni. A szeleteléssel megéri várni, hogy kicsit összeálljon a tésztánk, mert még meleg állapotban hajlamos szétesni. Így könnyebben tudjuk majd szeletelni és a tepsiből kivenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Olaszos kaja, egy BSTH rajongó mindenképpen odavan érte, nem beszélve arról, hogy Garfield nagy kedvence is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek