r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bulw
Füstölt sajtos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Összesen 1292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Összesen 7741 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Összesen 156 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10543 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    442 g

Zsír

  • Összesen
    358.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13243.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    1814 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    4285 mg
  • Nátrium
    5947 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2481 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    539 mg
  • D vitamin:
    414 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    1720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13848 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    63260 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 7741 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1281 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A tészta elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk, és egy kevés langyos vizet is öntünk hozzá, majd rugalmas tésztát gyúrunk, ami már nem ragad, de nem is túl száraz. Letakarva kicsit pihentetjük is a tésztát. Kezdhetünk ezzel a folyamattal is, és amíg pihen a tészta, addig összeállíthatjuk a többi hozzávalót. Amikor pihent a tésztánk, 6 felé osztjuk, majd elnyújtjuk, géppel vagy nyújtódeszkán kézzel.

Ragu készítése

  1. A raguhoz a répát, fehérrépát és a zellert feldaraboljuk. A nagyobb kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a feldarabolt zöldségeket is hozzáadjuk. Kicsit így pirítjuk a hozzávalókat, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Amikor már majdnem minden összetevő megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is. Azért szoktam ilyenkor, mert nem kell neki sok idő párolódni, hisz akkor sok illóanyagot veszt, és nem lehet majd érezni az aromáját az ételben.
  3. Amikor elkészültünk a zöldségek párolásával, akkor kézi botmixer segítségével pépesítjük a ragut. Nem kell teljesen homogén állagúra, maradhatnak benne apróbb zöldségdarabok is.
  4. A darált húst egy másik lábasban olajon megfuttatjuk, majd ami levet ereszt, azt elpároljuk belőle. Sóval ízesítjük, és ha még nem puhult meg eléggé, akkor kevés vizet önthetünk alá.
  5. Amikor a hús kész, hozzáöntjük a zöldségragunkat, majd a paradicsomlevet, ízesítjük bazsalikommal és oregánóval, aztán jól összeforraljuk. Nem kell hígnak lennie, szóval ha még annak látjuk, akkor lassú tűzön elfőzhetünk a levéből.

Besamell készítése

  1. A besamelhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet, ügyelve, hogy ne legyen csomós. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, és fehér borssal.
  2. Ha valaki nem szereti esetleg valamelyik fűszert, az ki is maradhat, hisz mind a kettőnek jellegzetes, karakteres az ízvilága, szóval csínján bánjunk vele. A mártásunkat kicsit forraljuk, hogy a lisztes íze eltűnjön, és homogén állaga legyen.

Összeállítás

  1. Egy nagyobb, magas oldalfalú tepsibe teszünk egy kis besamelt, majd szétterítjük az alján, és erre tesszük az első réteg tésztánkat. Majd a lerakott tésztára újra a mártásból teszünk, erre pedig jöhet egy adag a húsos raguból is. Következő réteg ismét a tészta lesz, rá a mártás, arra a ragu. Mivel 6 részre osztottuk a tésztát, így közé 5 réteg hús jön majd. A felső részhez mikor elérünk, arra figyeljünk oda, hogy maradjon a besamelből, mert a felső réteg zárótésztát még megkenjük vele, és erre reszeljük rá a füstölt sajtot.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük, majd a sütőt lezárva hagyjuk benne hűlni. A szeleteléssel megéri várni, hogy kicsit összeálljon a tésztánk, mert még meleg állapotban hajlamos szétesni. Így könnyebben tudjuk majd szeletelni és a tepsiből kivenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2701
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos kaja, egy BSTH rajongó mindenképpen odavan érte, nem beszélve arról, hogy Garfield nagy kedvence is.

Hozzávalók

Tészta készítése

Ragu készítése

Besamell készítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

30 gyönyörű étel novemberre, amit sületlenség lenne nem megsütni-főzni

Ha van olyan hónap, amikor probléma és túlagyalás nélkül telepakolhatjuk szokásos havi ajánlónkat laktató, melengető, kelt tésztás, húsos, kalóriadúsabb, picit zsírosabb ételekkel, az a november: ilyenkor tényleg jólesik felvenni a belső télikabátot, és megfőzni-sütni mindent, ami még nem karácsonyi, de már hozza a kellemes kuckózós, otthon főzős hangulatot. 30 csodaszép és finom étel következik novemberre:

Nosalty