Füstölt sajtos lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bulw
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta készítése
-
5g olívaolaj47 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
117g paradicsomlé20 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
42g füstölt sajt137 kcal
Ragu készítése
-
17g vaj120 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
167g tej93 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Besamell készítése
-
100g finomliszt364 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
1292
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta készítése
-
32g olívaolaj283 kcal
-
1200g darált sertéshús2184 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
700g paradicsomlé119 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
Ragu készítése
-
100g vaj717 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Besamell készítése
-
600g finomliszt2184 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
7741
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta készítése
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
24.3g darált sertéshús44 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
1.8g fehérrépa1 kcal
-
3.2g zeller1 kcal
-
14.2g paradicsomlé2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5.1g füstölt sajt17 kcal
Ragu készítése
-
2g vaj15 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Besamell készítése
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
156
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2207.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 991 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 386.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2308 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10543 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
1292
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 442 g
Zsír
-
Összesen 358.5 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1871 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13243.4 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 549 mg
-
Kálcium 1814 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 4285 mg
-
Nátrium 5947 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 643.1 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2317.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2481 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 539 mg
-
D vitamin: 414 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 1720 mg
-
Retinol - A vitamin: 1118 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13848 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 63260 micro
-
Lut-zea 2133 micro
Összesen
7741
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1281 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Tészta készítése
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
7 dl paradicsomlé
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
Ragu készítése
-
10 dkg vaj
-
5 ek finomliszt
-
1 l tej
-
1 kávéskanál só
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Besamell készítése
-
60 dkg finomliszt
-
5 db tojás
-
1 csipet só
Összeállítás
Elkészítés
Tészta készítése
- A tészta elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk, és egy kevés langyos vizet is öntünk hozzá, majd rugalmas tésztát gyúrunk, ami már nem ragad, de nem is túl száraz. Letakarva kicsit pihentetjük is a tésztát. Kezdhetünk ezzel a folyamattal is, és amíg pihen a tészta, addig összeállíthatjuk a többi hozzávalót. Amikor pihent a tésztánk, 6 felé osztjuk, majd elnyújtjuk, géppel vagy nyújtódeszkán kézzel.
Ragu készítése
- A raguhoz a répát, fehérrépát és a zellert feldaraboljuk. A nagyobb kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a feldarabolt zöldségeket is hozzáadjuk. Kicsit így pirítjuk a hozzávalókat, majd fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor már majdnem minden összetevő megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is. Azért szoktam ilyenkor, mert nem kell neki sok idő párolódni, hisz akkor sok illóanyagot veszt, és nem lehet majd érezni az aromáját az ételben.
- Amikor elkészültünk a zöldségek párolásával, akkor kézi botmixer segítségével pépesítjük a ragut. Nem kell teljesen homogén állagúra, maradhatnak benne apróbb zöldségdarabok is.
- A darált húst egy másik lábasban olajon megfuttatjuk, majd ami levet ereszt, azt elpároljuk belőle. Sóval ízesítjük, és ha még nem puhult meg eléggé, akkor kevés vizet önthetünk alá.
- Amikor a hús kész, hozzáöntjük a zöldségragunkat, majd a paradicsomlevet, ízesítjük bazsalikommal és oregánóval, aztán jól összeforraljuk. Nem kell hígnak lennie, szóval ha még annak látjuk, akkor lassú tűzön elfőzhetünk a levéből.
Besamell készítése
- A besamelhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet, ügyelve, hogy ne legyen csomós. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, és fehér borssal.
- Ha valaki nem szereti esetleg valamelyik fűszert, az ki is maradhat, hisz mind a kettőnek jellegzetes, karakteres az ízvilága, szóval csínján bánjunk vele. A mártásunkat kicsit forraljuk, hogy a lisztes íze eltűnjön, és homogén állaga legyen.
Összeállítás
- Egy nagyobb, magas oldalfalú tepsibe teszünk egy kis besamelt, majd szétterítjük az alján, és erre tesszük az első réteg tésztánkat. Majd a lerakott tésztára újra a mártásból teszünk, erre pedig jöhet egy adag a húsos raguból is. Következő réteg ismét a tészta lesz, rá a mártás, arra a ragu. Mivel 6 részre osztottuk a tésztát, így közé 5 réteg hús jön majd. A felső részhez mikor elérünk, arra figyeljünk oda, hogy maradjon a besamelből, mert a felső réteg zárótésztát még megkenjük vele, és erre reszeljük rá a füstölt sajtot.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük, majd a sütőt lezárva hagyjuk benne hűlni. A szeleteléssel megéri várni, hogy kicsit összeálljon a tésztánk, mert még meleg állapotban hajlamos szétesni. Így könnyebben tudjuk majd szeletelni és a tepsiből kivenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2701
- Feltöltés dátuma: 2019. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Bulw
5 recept
Olaszos kaja, egy BSTH rajongó mindenképpen odavan érte, nem beszélve arról, hogy Garfield nagy kedvence is.