Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés lasagne 2. -zöldséges

Csirkés lasagne 2. -zöldséges
Csirkés lasagne 2. -zöldséges
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyha egyik régebbi számában volt ez a recept, melyet már régóta terveztem kipróbálni. Most végre elkészült, és az eredmény minden családtagnak ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

ajánlat

A csirkehúst én ízesítettem kevés oregánós fűszerkeverékkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst és a szeletelt gombát. Nagy lángon kevergetve pirítjuk kb. 5 percig, közben a zúzott fokhagymát is beledobjuk.
  2. A paradicsomot közben meghámozzuk (szükség esetén forró vízbe mártjuk előtte), és apró kockákra vágjuk.
  3. A húsos ragut sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomkockákat, együtt még 5 percig tovább főzzük.
  4. A mártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és fokozatosan adagolva a tejet, a húslevet és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük, közben megsózzuk, borsozzuk.
  5. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Egy akkora tepsit, amibe 4 db lasagnelap pontosan belefér, kivajazunk.
  7. Az aljára sajtos mártást teszünk, majd tésztával befedjük. Erre ismét mártást kenünk, amire a paradicsomos, gombás ragut tesszük.
  8. Az előre megpárolt (vagy vízben előfőzött) brokkolit kisebb darabokra szedjük, és az elterített ragura rakjuk.
  9. Újra tészta következik, és így tovább, míg tart a hozzávalókból. A tetején tészta és sajtos mártás legyen.
  10. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 132
elküldve: 9
receptkönyvben: 387
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-brokkolis-paradicsomos lasagne, csirkés-tejszínes lasagne zöldségekkel, csirkés-zöldséges tésztarakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Betty30
Betty30 Sat, 2011-05-07 08:42

Nagyon finom, sikerult levenni a labarol a csaladot! Koszi a receptet

zsuzska82
zsuzska82 Mon, 2010-07-26 21:29

Ma elkészítettem ezt az ételt. Kicsit sokáig tartott, de megérte. Szerintem érdemes megcsinálni. :)

1223
csirke 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 25 dkg
paradicsom 60 dkg
brokkoli 60 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
lasagne tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
vaj 8 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tej 3 dl
csirke alaplé 3 dl
főzőtejszín 2 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint