r
Nosalty Logó

Kolbászos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Ragu

Besamel

Tészta

Tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Ragu

Besamel

Tészta

Tetejére

Összesen 6295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Ragu

Besamel

Tészta

Tetejére

Összesen 241 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1955 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1260 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.3 g

Zsír

  • Összesen
    356.7 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16919.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    3582 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    9775 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4711 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 6295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5479 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Ragu

  1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, és letakarva a hűtőbe rakjuk.

Besamel

  1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, sűrűsödésig kevergetjük.

Tészta

  1. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, téglalapokra vágjuk.
  2. Felforraljuk a vizet, hozzáadunk csipetnyi sót és olajat, félkészre főzzük a tésztát. (Van aki a tésztát egyáltalán nem főzi meg, úgy is tökéletes lesz.)

Tetejére

  1. A lasagne rétegezése: tészta - besamel - ragu - sajt - tészta... és a legtetejére is sajt.
  2. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2683
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 11.

Ajánló

Én a tésztát 30 dkg lisztből és 3 tojásból készítettem, és ez pont elegendő volt, ezért írtam nagyobb mennyiséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az olasz konyhát. Egyik nap megkívántuk a lasagnét, és rengeteg darált kolbász volt itthon, így úgy döntöttem, abból ügyeskedek ki valamit. Ez lett belőle.:)

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!