Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne 5. - bolognai mártásból

Lasagne 5. - bolognai mártásból
Lasagne 5. - bolognai mártásból
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Azért is remek ez a recept, mert a bolognai mártást egyszer kell elkészíteni. Hiszen egyik része lehet spagettivel, a másik pedig a lasagne-hoz. A kettő közti időben nagyon jól elvan a mélyhűtőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy besamel mártást: a tejet feltesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
  2. Másik edényben világos vajas rántást készítünk vajból (vagy margarinból) és a lisztből.
  3. Beleöntjük a forró tejet és jól kiforraljuk, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Akkor jó, ha az állaga bevonóképes, tehát se nem híg se nem sűrű.
  5. Vizet forralunk a tésztának és utána megfőzzük benne. Ezután lehűtjuk, és konyharuhára kiterítjük lecsöpögni.
  6. A tepsit kivajazzuk, majd rakunk bele egy réteg tésztát. Erre rakunk a besamell mártásból, majd bőven a bolognai mártásból és végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  7. Ezeket a lépéseket addig ismételjük, még a tepsi tele nem lesz.
  8. Zárásként a tetején sajt szerepeljen
  9. Kb. 40 percig forró sütőben megsütjük, egy picit hagyjuk hűlni és felvágjuk nagy kockákra.
  10. Tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 143
elküldve: 8
receptkönyvben: 657
elkészítve: 18/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

sasika

Mióta szakács: 2010.09.22.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne bolognai mártásból, olasz rakott tészta bolognai szósszal

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giccus07
Giccus07 Tue, 2014-01-21 16:23

Azután érdeklődnék, hogy kb. mennyi szerencsendiót tettetek bele? :) én sosem használtam még, sőt lasagne-t se csináltam még sosem. :) köszönöm! :)

sasika
sasika / sasika Tue, 2014-01-21 16:29

Szia!
Éppen csak egy nagyon picit, talán egy késhegynyit :)
Sok sikert hozzá és jó étvágyat!

Giccus07
Giccus07 Tue, 2014-01-21 18:41

Már sül a sütőben :) Nekem a sajt egyáltalán nem volt elég a 10dkg, a 25t is keveseltem :) majd látjuk az eredményt :) köszi a receptet :)

Marrcsi
Marrcsi Fri, 2012-04-20 07:27

Szia!
Azt írtad, hogy bolognai mártás..na de mennyi? Boltban kaphatóra írtad, vagy otthoni elkészített? Még sosem csináltam Lasagnet, azért inkább megkérdezlek! :) Amúgy ezt szeretném ma elkészíteni, nagyon megtetszett! :)
Üdv,
Mariann

sasika
sasika / sasika Fri, 2012-04-20 08:09

Szia Mariann!
Én a házilag elkészítettre értettem, amit szintén megtalálsz a receptjeim között. Viszont ha ma ebédre szeretnéd, akkor már nem hiszem, hogy lesz mindenre időd. Természetesen vehetsz a boltban is, de az messze nem lesz olyan jó, mint az eredeti. A mennyiséget attól is függ, hogy mekkora a tepsid. Az a lényeg, hogy a rétegeket jól befedje.
Remélem tudtam segíteni. Sok sikert kívánok az elkészítéshez :)
Laci

Marrcsi
Marrcsi Fri, 2012-04-20 09:09

Okés nagyon szépen köszönöm! :) Igazából vacsira lesz, szóval időm az van! ;)

Milumano
Milumano / Milumano Fri, 2012-02-10 06:40

Megcsináltuk tegnap!És isteni lett!!!Fél kg sertés-marha darálthúsból és két csomag porból csináltuk!A recept úgy jó ahogy van!Köszönöm!

sasika
sasika / sasika Fri, 2012-02-10 06:57

Örülök, hogy sikerült és ízlett, egészségetekre váljék! Köszönöm a visszajelzést!

Laci

Gyermely2009
Gyermely2009 Tue, 2011-12-13 19:20

Szia Sasika!Bocs, hogy belekontárkodtam a receptedbe,ill. a válaszadásba. Itt lézengtem, mit is főzzek holnap című gondolattól vezérelve ,amikor a Te lasagne-re receptedre ( amit holnap ki is próbálok) bukkantam.
Üdv.:Éva

sasika
sasika / sasika Wed, 2011-12-14 03:26

Szia Éva!
Nem haragszom, sőt örülök neki ha vannak vélemények és ötletek! Azért, mert szakács vagyok, közel sem tudok mindent. Aki ezt állítja, hazudik. Sok sikert kívánok az elkészítéshez, remélem ízleni fog. Majd írd meg, hogy milyen lett :)
Üdv:
Laci

Gyermely2009
Gyermely2009 Tue, 2011-12-13 08:57

Kedves Huzsi!Gyakran készítek lasagne-t, a ragut magam készítem el, hígabbra, több paradicsomlével. Így a tésztát soha nem főzöm ki. A sorrend nálam a következő. A tepsit kikenem, vagy egy nagyon vékony réteg ragut öntök az aljára, rá kerülnek szép sorban a lapok, ismételten ragu, besamel, reszelt sajt, és így tovább, amíg a készlet tart. A tetejére besamel mártás kerül jól meghintve sajttal.Szép pirosra sütöm. Üdv. : Éva

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2011-12-13 00:02

szia, egy kérdésem lenne...olvastam már olyan receptet, ahol a száraztésztát töltik meg tepsiben...te írod hogy meg kell főzni...azt hittem elkerülhető...vagy mégsem? talán a száraztészta nem tudna megfőni/megpuhulni?

sasika
sasika / sasika Tue, 2011-12-13 03:34

Szia!
Úgy tudom, hogy úgy is lehetséges. Azt hiszem megpuhul főzés nélkül is, de őszintén megmondom, én még így nem próbáltam. Szerintem ez a főzési fázis max. 15 perc, tehát érdemesebb így készíteni. De természetesen kipróbálhatod főzés nélkül is. Tulajdonképpen ez is úgy volna a legjobb, ha az ember saját maga készíti a tésztát is, de ez már időigényes.

Franc24
Viki33* / Franc24 Sun, 2011-12-11 14:17

ma elkészítettem újra, és mint az elsőnél, most is nagyon ízlet a páromnak is és nekem is!!!! Köszi ezt a remek és fincsi receptet!!!!

sasika
sasika / sasika Sun, 2011-12-11 14:42

Igazán nincs mit, nagyon örülök ha ezzel egy kis örömöt okozhattam! Egészségetekre! :)

sasika
sasika / sasika Wed, 2011-10-26 14:41

Kedves Nosalty!

Köszönöm szépen, számomra ez nagyon megtisztelő! Örülök neki!

Üdvözlettel:
Sallai László

averrana
averrana Sat, 2011-02-05 18:14

Szia!

Elkészítettem, nagyon finom lett. Emellett még könnyű és gyors is! Köszi!

sasika
sasika / sasika Sat, 2011-02-05 18:27

Szia!
Örülök, hogy sikerült, annak még jobban, hogy ízlett is! Váljék egészségetekre!

senilla
senilla Tue, 2011-02-01 09:50

A 25 dkg vaj/margarin gyanítom csak 2,5 dkg akart lenni és nem egy egész kocka margarin ;)

sasika
sasika / sasika Tue, 2011-02-01 10:10

Kedves Senilla!

Ha a tepsi kikenését is számoljuk, akkor szükség lesz a 25dkg-ra. 2,5dkg-ból nem tudok használható mennyiségű besamel mártást elképzelni! Remélem tudtam segíteni!

1761
lasagne tészta 50 dkg
margarin 25 dkg
tej 1 l
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
parmezán sajt 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.5 db
babérlevél 0.5 db
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
darált marhahús 60 dkg
vörösbor 1 dl
paradicsom 1 közepes db
sűrített paradicsom 200 g
margarin 1 ek