r
Nosalty Logó

Lasagne 5. - bolognai mártásból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sasika
Lasagne 5. - bolognai mártásból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1761 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7041 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 182 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    2670 micro
  • β-karotin
    7244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15026 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1761 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10420.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    565 mg
  • Kálcium
    2818 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    3664 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5060 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1484 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    10680 micro
  • β-karotin
    28976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60104 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 7041 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1562 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítünk egy besamel mártást: a tejet feltesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
  2. Másik edényben világos vajas rántást készítünk vajból (vagy margarinból) és a lisztből.
  3. Beleöntjük a forró tejet és jól kiforraljuk, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Akkor jó, ha az állaga bevonóképes, tehát se nem híg se nem sűrű.
  5. Vizet forralunk a tésztának és utána megfőzzük benne. Ezután lehűtjuk, és konyharuhára kiterítjük lecsöpögni.
  6. A tepsit kivajazzuk, majd rakunk bele egy réteg tésztát. Erre rakunk a besamell mártásból, majd bőven a bolognai mártásból és végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  7. Ezeket a lépéseket addig ismételjük, még a tepsi tele nem lesz.
  8. Zárásként a tetején sajt szerepeljen
  9. Kb. 40 percig forró sütőben megsütjük, egy picit hagyjuk hűlni és felvágjuk nagy kockákra.
  10. Tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 63796
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

Azért is remek ez a recept, mert a bolognai mártást egyszer kell elkészíteni. Hiszen egyik része lehet spagettivel, a másik pedig a lasagne-hoz. A kettő közti időben nagyon jól elvan a mélyhűtőben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lasagne 5. - bolognai mártásból
sasika 5 recept

Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...

Hozzászólások (9)

senilla

A 25 dkg vaj/margarin gyanítom csak 2,5 dkg akart lenni és nem egy egész kocka margarin ;)

sasika

Kedves Senilla! Ha a tepsi kikenését is számoljuk, akkor szükség lesz a 25dkg-ra. 2,5dkg-ból nem tudok használható mennyiség? besamel mártást elképzelni! Remélem tudtam segíteni!

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem, nagyon finom lett. Emellett még könny? és gyors is! Köszi!

sasika

Szia! Örülök, hogy sikerült, annak még jobban, hogy ízlett is! Váljék egészségetekre!

Viki33*

ma elkészítettem újra, és mint az els?nél, most is nagyon ízlet a páromnak is és nekem is!!!! Köszi ezt a remek és fincsi receptet!!!!

sasika

Igazán nincs mit, nagyon örülök ha ezzel egy kis örömöt okozhattam! Egészségetekre! :)

huzsi

szia, egy kérdésem lenne...olvastam már olyan receptet, ahol a száraztésztát töltik meg tepsiben...te írod hogy meg kell f?zni...azt hittem elkerülhet?...vagy mégsem? talán a száraztészta nem tudna megf?ni/megpuhulni?

sasika

Szia! Úgy tudom, hogy úgy is lehetséges. Azt hiszem megpuhul f?zés nélkül is, de ?szintén megmondom, én még így nem próbáltam. Szerintem ez a f?zési fázis max. 15 perc, tehát érdemesebb így készíteni. De természetesen kipróbálhatod f?zés nélkül is. Tulajdonképpen ez is úgy volna a legjobb, ha az ember saját maga készíti a tésztát is, de ez már id?igényes.

Gyermely2009

Kedves Huzsi!Gyakran készítek lasagne-t, a ragut magam készítem el, hígabbra, több paradicsomlével. Így a tésztát soha nem f?zöm ki. A sorrend nálam a következ?. A tepsit kikenem, vagy egy nagyon vékony réteg ragut öntök az aljára, rá kerülnek szép sorban a lapok, ismételten ragu, besamel, reszelt sajt, és így tovább, amíg a készlet tart. A tetejére besamel mártás kerül jól meghintve sajttal.Szép pirosra sütöm. Üdv. : Éva

sasika

Jó ötlet! Ügyes... :)

Gyermely2009

Szia Sasika!Bocs, hogy belekontárkodtam a receptedbe,ill. a válaszadásba. Itt lézengtem, mit is f?zzek holnap cím? gondolattól vezérelve ,amikor a Te lasagne-re receptedre ( amit holnap ki is próbálok) bukkantam. Üdv.:Éva

sasika

Szia Éva! Nem haragszom, s?t örülök neki ha vannak vélemények és ötletek! Azért, mert szakács vagyok, közel sem tudok mindent. Aki ezt állítja, hazudik. Sok sikert kívánok az elkészítéshez, remélem ízleni fog. Majd írd meg, hogy milyen lett :) Üdv: Laci

Milumano

Megcsináltuk tegnap!És isteni lett!!!Fél kg sertés-marha darálthúsból és két csomag porból csináltuk!A recept úgy jó ahogy van!Köszönöm!

sasika

Örülök, hogy sikerült és ízlett, egészségetekre váljék! Köszönöm a visszajelzést! Laci

Marrcsi

Szia! Azt írtad, hogy bolognai mártás..na de mennyi? Boltban kaphatóra írtad, vagy otthoni elkészített? Még sosem csináltam Lasagnet, azért inkább megkérdezlek! :) Amúgy ezt szeretném ma elkészíteni, nagyon megtetszett! :) Üdv, Mariann

sasika

Szia Mariann! Én a házilag elkészítettre értettem, amit szintén megtalálsz a receptjeim között. Viszont ha ma ebédre szeretnéd, akkor már nem hiszem, hogy lesz mindenre id?d. Természetesen vehetsz a boltban is, de az messze nem lesz olyan jó, mint az eredeti. A mennyiséget attól is függ, hogy mekkora a tepsid. Az a lényeg, hogy a rétegeket jól befedje. Remélem tudtam segíteni. Sok sikert kívánok az elkészítéshez :) Laci

Marrcsi

Okés nagyon szépen köszönöm! :) Igazából vacsira lesz, szóval id?m az van! ;)

sasika

Rendben, akkor tényleg sikerülhet az igazi :) Ügyes légy :)

Törölt felhasználó

Azután érdekl?dnék, hogy kb. mennyi szerencsendiót tettetek bele? :) én sosem használtam még, s?t lasagne-t se csináltam még sosem. :) köszönöm! :)

sasika

Szia! Éppen csak egy nagyon picit, talán egy késhegynyit :) Sok sikert hozzá és jó étvágyat!

Törölt felhasználó

Már sül a süt?ben :) Nekem a sajt egyáltalán nem volt elég a 10dkg, a 25t is keveseltem :) majd látjuk az eredményt :) köszi a receptet :)

sasika

Remélem ízleni fog és nagyon szívesen :)

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek