Lasagne 5. - bolognai mártásból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sasika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
A bolognai mártáshoz
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g darált marhahús213 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
41 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g margarin18 kcal
Összesen
1761
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
A bolognai mártáshoz
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
600g darált marhahús852 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
Összesen
7041
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
13g lasagne tészta48 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
-
26g tej15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
A bolognai mártáshoz
-
2.6g füstölt szalonna17 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15.6g darált marhahús22 kcal
-
2.6g vörösbor2 kcal
-
2.6g paradicsom0 kcal
-
5.2g sűrített paradicsom4 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.3g margarin2 kcal
Összesen
182
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.5 g
Zsír
-
Összesen 94.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2605.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 386.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1265 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 550 micro
-
α-karotin 2670 micro
-
β-karotin 7244 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 15026 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
1761
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 290 g
Zsír
-
Összesen 376.5 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10420.8 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 565 mg
-
Kálcium 2818 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 701 mg
-
Foszfor 3664 mg
-
Nátrium 2578 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.9 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1547.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5060 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1484 micro
-
Kolin: 790 mg
-
Retinol - A vitamin: 2201 micro
-
α-karotin 10680 micro
-
β-karotin 28976 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 60104 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
7041
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 277 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1562 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
1 l tej
-
só ízlés szerint
-
3 evőkanál finomliszt
A bolognai mártáshoz
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 nagy db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
0.5 db babérlevél
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 dl vörösbor
-
1 közepes db paradicsom
-
200 g sűrített paradicsom
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek margarin
Elkészítés
A tésztához
- Készítünk egy besamel mártást: a tejet feltesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
- Másik edényben világos vajas rántást készítünk vajból (vagy margarinból) és a lisztből.
- Beleöntjük a forró tejet és jól kiforraljuk, folyamatos kevergetés mellett.
- Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Akkor jó, ha az állaga bevonóképes, tehát se nem híg se nem sűrű.
- Vizet forralunk a tésztának és utána megfőzzük benne. Ezután lehűtjuk, és konyharuhára kiterítjük lecsöpögni.
- A tepsit kivajazzuk, majd rakunk bele egy réteg tésztát. Erre rakunk a besamell mártásból, majd bőven a bolognai mártásból és végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
- Ezeket a lépéseket addig ismételjük, még a tepsi tele nem lesz.
- Zárásként a tetején sajt szerepeljen
- Kb. 40 percig forró sütőben megsütjük, egy picit hagyjuk hűlni és felvágjuk nagy kockákra.
- Tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 316
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 65523
- Feltöltés dátuma: 2010. október 20.
Ajánló
Azért is remek ez a recept, mert a bolognai mártást egyszer kell elkészíteni. Hiszen egyik része lehet spagettivel, a másik pedig a lasagne-hoz. A kettő közti időben nagyon jól elvan a mélyhűtőben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
sasika
5 recept
Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...