r
Nosalty Logó

Lasagne 5. - bolognai mártásból

sasika
Lasagne 5. - bolognai mártásból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

1761
Kalória
72.5g
Fehérje
145.2g
Szénhidrát
94.1g
Zsír
386.9g
Víz
131g
Koleszterin
11.9g
Élelmi rost
27.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    2670 micro
  • β-karotin
    7244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15026 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10420.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    565 mg
  • Kálcium
    2818 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    3664 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5060 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1484 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    10680 micro
  • β-karotin
    28976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60104 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 7041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1562 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítünk egy besamel mártást: a tejet feltesszük a tűzhelyre és felforraljuk.
  2. Másik edényben világos vajas rántást készítünk vajból (vagy margarinból) és a lisztből.
  3. Beleöntjük a forró tejet és jól kiforraljuk, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Akkor jó, ha az állaga bevonóképes, tehát se nem híg se nem sűrű.
  5. Vizet forralunk a tésztának és utána megfőzzük benne. Ezután lehűtjuk, és konyharuhára kiterítjük lecsöpögni.
  6. A tepsit kivajazzuk, majd rakunk bele egy réteg tésztát. Erre rakunk a besamell mártásból, majd bőven a bolognai mártásból és végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  7. Ezeket a lépéseket addig ismételjük, még a tepsi tele nem lesz.
  8. Zárásként a tetején sajt szerepeljen
  9. Kb. 40 percig forró sütőben megsütjük, egy picit hagyjuk hűlni és felvágjuk nagy kockákra.
  10. Tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a receptet szintén egy olasz ismerősömtől tanultam. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és nagyon finom. Már a sülés közben az ember alig várja, hogy ehesse már...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...