Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Eszter konyhájából

Lasagne Eszter konyhájából
Lasagne Eszter konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját recept. Sokkal finomabb, mint bolti lasagne tésztával. Elég munkás, de megéri, ha nagyon finomat szeretnél enni. Jó, ha van segítséged, akkor gyorsabban megy.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

  • 2 dkg kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez, margarin is jó)
  • 10 dkg sajt (ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj (a legfelső rétegre pár kocka vaj)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk az 5 tojást és a sót. Majd egynemű tésztává összedolgozzuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Ezeket duplájára kinyújtjuk.
  3. Forró vízben kifőzzük. (A vízbe egy csepp olajat és pici sót tegyünk, hogy ne ragadjanak össze a lapok). Ha feljön a víz tetejére, akkor megfőtt.

Ragu

  1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ha kifehéredett, akkor jöhet a sűrített paradicsom és a ketchup. A fokhagyma gerezdeket belereszeljük. Ízlés szerint oregánóval, borssal, sóval ízesítjük.
  3. Ha minden benne van a raguban, akkor összeforraljuk, és kész is.

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, majd fokozatosan adagoljuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.

Összerakás

  1. A tepsit kikenjük kókuszzsírral vagy vajjal.
  2. A lasagne tészta kockákat a tepsihez helyezzük. Ezt a réteget megkenjük besamellel. Jöhet a ragu, és sajtot reszelünk rá.
  3. Addig rakosgassuk a rétegeket, amíg el nem fogynak. A legfelső és egyben legutolsó rétegre a maradék besamellet rákenjünk.
  4. Jó vastagon reszelünk rá sajtot, és pár kocka vajat teszünk.
  5. Aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszter121

Mióta szakács: 2013.04.05.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lasagne házi tésztával, paradicsomos húsos lasagne, húsos besameles lasagne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

859
finomliszt 50 dkg
tojás 5 db
1 ek
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 50 dkg
sűrített paradicsom 210 g
ketchup 5 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 7.5 dl
0 ízlés szerint
kókuszzsír 2 dkg
sajt 10 dkg
vaj 2 dkg