r
Nosalty Logó

Lasagne Eszter konyhájából

Eszter121
Lasagne Eszter konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

  • 2 dkg kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez, margarin is jó)
  • 10 dkg sajt (ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj (a legfelső rétegre pár kocka vaj)
859
Kalória
41.1g
Fehérje
87.1g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
155.5g
Víz
248.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Összesen 859 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Összesen 5144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11575 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 859 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12210.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2760 mg
  • Nátrium
    6709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    522.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    933.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    69451 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 5144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2595 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk az 5 tojást és a sót. Majd egynemű tésztává összedolgozzuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Ezeket duplájára kinyújtjuk.
  3. Forró vízben kifőzzük. (A vízbe egy csepp olajat és pici sót tegyünk, hogy ne ragadjanak össze a lapok). Ha feljön a víz tetejére, akkor megfőtt.

Ragu

  1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ha kifehéredett, akkor jöhet a sűrített paradicsom és a ketchup. A fokhagyma gerezdeket belereszeljük. Ízlés szerint oregánóval, borssal, sóval ízesítjük.
  3. Ha minden benne van a raguban, akkor összeforraljuk, és kész is.

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, majd fokozatosan adagoljuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.

Összerakás

  1. A tepsit kikenjük kókuszzsírral vagy vajjal.
  2. A lasagne tészta kockákat a tepsihez helyezzük. Ezt a réteget megkenjük besamellel. Jöhet a ragu, és sajtot reszelünk rá.
  3. Addig rakosgassuk a rétegeket, amíg el nem fogynak. A legfelső és egyben legutolsó rétegre a maradék besamellet rákenjünk.
  4. Jó vastagon reszelünk rá sajtot, és pár kocka vajat teszünk.
  5. Aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Saját recept. Sokkal finomabb, mint bolti lasagne tésztával. Elég munkás, de megéri, ha nagyon finomat szeretnél enni. Jó, ha van segítséged, akkor gyorsabban megy.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...