Kelkáposztapesztós lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pesztóhoz és a töltelékhez
-
150g kelkáposzta32 kcal
-
7g dió43 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
25 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelhez
-
6g vaj45 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Az összeállításhoz és a tálaláshoz
-
38g lasagne tészta139 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
25 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
631
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pesztóhoz és a töltelékhez
-
1200g kelkáposzta259 kcal
-
52g dió340 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelhez
-
50g vaj359 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Az összeállításhoz és a tálaláshoz
-
300g lasagne tészta1113 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
5039
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pesztóhoz és a töltelékhez
-
34.9g kelkáposzta8 kcal
-
1.5g dió10 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
5.8g póréhagyma2 kcal
-
1.6g salottahagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelhez
-
1.5g vaj10 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
29.1g tej16 kcal
-
2.9g mozzarella9 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
Az összeállításhoz és a tálaláshoz
-
8.7g lasagne tészta32 kcal
-
2.9g mozzarella9 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
147
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 154.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
631
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 204.9 g
Zsír
-
Összesen 284 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13767.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 4536 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 690 mg
-
Foszfor 3066 mg
-
Nátrium 5132 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.2 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1235.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1762 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 382 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 1546 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1720 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 985 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9315 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5101 micro
Összesen
5039
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A pesztóhoz és a töltelékhez
-
2 ek citromlé
-
1 dl olívaolaj
-
50 g parmezán sajt
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
A besamelhez
-
50 g vaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 l tej
-
100 g mozzarella
-
50 g parmezán sajt
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
1 csipet cayenne paprika
Az összeállításhoz és a tálaláshoz
-
300 g lasagne tészta
-
100 g mozzarella
-
50 g parmezán sajt
-
2 szál petrezselyem
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A pesztóhoz és a töltelékhez
- A kelkáposzta külső koszos vagy sérült leveleit leválasztjuk, felezzük, kivágjuk a torzsáját, és nagyobb kockákba vágjuk. A leveleket forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 1-2 percre, majd szűrőben hagyjuk lecsepegni.
- A leveleket forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 1-2 percre, majd szűrőben hagyjuk lecsepegni.
- A diót késes aprítóba tesszük, megforgatjuk párszor, aztán hozzáadjuk az aprított hagymákat és petrezselymet, a fűszereket, a parmezánt, a citromlevet, az olívaolajat, végül a kelkáposztalevelek egyharmadával krémesre keverjük.
- A káposztalevelek többi részét félretesszük a tészta összeállításáig.
A besamelhez
- Közepes méretű lábasban vajat melegítünk, liszttel behabarjuk, és tejjel több részletben felhúzzuk. Beleszórjuk a sajtokat, a fűszerezzük, krémesre keverjük, és lehúzzuk a tűzről.
Az összeállításhoz és a tálaláshoz
- Egy nagy hőálló tálban összeállítjuk a lasagne-t. Kis olívaolajjal és besamellel kezdjük, mehet rá egy sor tészta, egy kenés pesztó, aztán egy sor káposztalevél, besamel bőven, és így tovább, több rétegben megtöltjük a tálat. Legfelülre besamel, rá mozzarella, majd parmezán menjen.
- Így tegyük a sütőbe 200 fokon kb. 30-35 percig sülni, vagy ameddig átsül és a teteje szép aranybarna lesz.
- Tálalásnál mehet rá még egy kevés aprított petrezselyem, a sok sajttól és beameltől szuper szaftos lesz, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x24x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 3308
- Feltöltés dátuma: 2022. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
Múlt héten rendeltem kelkáposztát, hogy rakott kelt készítsek, aztán a csomagokat kipakolva szembesültem a ténnyel, valamit mellé nézhettem az online felületen, ugyanis két hatalmas fej virított a papírzacskóban. Ebből, még ha egy vegán és egy húsos adagot készítek, akkor sem tudom elhasználni az összeset. Szerencsére nem romlik gyorsan, de kellett egy plusz recept, amiben "elsüthetem". Láttam egy kelkáposzta pesztós ételt, amit én aztán lasagne receptre cseréltem. A pesztóban sem fogyott el az egész káposzta, így a rétegekbe került a kel levelének nagy része. Milyen jó döntés volt, te is megtudhatod, ha elkészíted ezt a receptet!