r
Nosalty Logó

Kelkáposztapesztós lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Kelkáposztapesztós lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pesztóhoz és a töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 631 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pesztóhoz és a töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 5039 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pesztóhoz és a töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 631 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204.9 g

Zsír

  • Összesen
    284 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13767.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    4536 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    5132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1546 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1720 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    985 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9315 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5101 micro
Összesen 5039 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A pesztóhoz és a töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A pesztóhoz és a töltelékhez

  1. A kelkáposzta külső koszos vagy sérült leveleit leválasztjuk, felezzük, kivágjuk a torzsáját, és nagyobb kockákba vágjuk. A leveleket forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 1-2 percre, majd szűrőben hagyjuk lecsepegni.
  2. A leveleket forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 1-2 percre, majd szűrőben hagyjuk lecsepegni.
  3. A diót késes aprítóba tesszük, megforgatjuk párszor, aztán hozzáadjuk az aprított hagymákat és petrezselymet, a fűszereket, a parmezánt, a citromlevet, az olívaolajat, végül a kelkáposztalevelek egyharmadával krémesre keverjük.
  4. A káposztalevelek többi részét félretesszük a tészta összeállításáig.

A besamelhez

  1. Közepes méretű lábasban vajat melegítünk, liszttel behabarjuk, és tejjel több részletben felhúzzuk. Beleszórjuk a sajtokat, a fűszerezzük, krémesre keverjük, és lehúzzuk a tűzről.

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

  1. Egy nagy hőálló tálban összeállítjuk a lasagne-t. Kis olívaolajjal és besamellel kezdjük, mehet rá egy sor tészta, egy kenés pesztó, aztán egy sor káposztalevél, besamel bőven, és így tovább, több rétegben megtöltjük a tálat. Legfelülre besamel, rá mozzarella, majd parmezán menjen.
  2. Így tegyük a sütőbe 200 fokon kb. 30-35 percig sülni, vagy ameddig átsül és a teteje szép aranybarna lesz.
  3. Tálalásnál mehet rá még egy kevés aprított petrezselyem, a sok sajttól és beameltől szuper szaftos lesz, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3308
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt héten rendeltem kelkáposztát, hogy rakott kelt készítsek, aztán a csomagokat kipakolva szembesültem a ténnyel, valamit mellé nézhettem az online felületen, ugyanis két hatalmas fej virított a papírzacskóban. Ebből, még ha egy vegán és egy húsos adagot készítek, akkor sem tudom elhasználni az összeset. Szerencsére nem romlik gyorsan, de kellett egy plusz recept, amiben "elsüthetem". Láttam egy kelkáposzta pesztós ételt, amit én aztán lasagne receptre cseréltem. A pesztóban sem fogyott el az egész káposzta, így a rétegekbe került a kel levelének nagy része. Milyen jó döntés volt, te is megtudhatod, ha elkészíted ezt a receptet!

Hozzávalók

A pesztóhoz és a töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...