Lasagne 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
A raguhoz
-
83g darált marhahús118 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
22 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
A besamelmártáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
24 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
42g trappista sajt147 kcal
Összesen
743
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
-
338 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
2g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
A raguhoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
129 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
4460
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
10.1g tönkölybúza liszt34 kcal
-
11 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.4g víz0 kcal
A raguhoz
-
16.9g darált marhahús24 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
5.4g zeller2 kcal
-
1.7g szárított paradicsom4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16.9g paradicsom3 kcal
A besamelmártáshoz
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8.4g trappista sajt30 kcal
Összesen
149
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2141.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 728 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 251.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 909 micro
-
β-karotin 2423 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5970 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
743
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.8 g
Zsír
-
Összesen 187.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12851.6 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 300 mg
-
Kálcium 2683 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 963 mg
-
Foszfor 4370 mg
-
Nátrium 4430 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.1 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 1510.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2710 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 1273 micro
-
α-karotin 5456 micro
-
β-karotin 14536 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 35817 micro
-
Lut-zea 2906 micro
Összesen
4460
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 184 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1210 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
149
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g tönkölybúza liszt
-
2 db tojás
-
0.3 tk só
-
1 dl víz
A raguhoz
-
500 g darált marhahús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
0.5 tk só
-
1 kk majoranna
-
1 kk oregánó
-
1 db babérlevél
A besamelmártáshoz
-
50 g vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Tészta
- A lisztet beletesszük egy tálba és belekeverjük a sót.
- A közepébe beleütjük a tojásokat és kevés vízzel (úgy 1 dl, de ez függ a liszttől) rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Jó alaposan kidolgozzuk, és letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
- Lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk. Félretesszük, és majd csak akkor főzzük ki lobogva forró, enyhén sós, bő vízben, amikor már elkészültünk a raguval és a mártással.
- Ragu
- A hagymát apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk. Sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott aszalt paradicsomot.
- Félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszereket (a babérlevelet a végén természetesen kivesszük belőle), majd visszatesszük a tűzre és kevergetve kb. még 1 percig melegítjük a fűszereket, hogy jobban felszabaduljanak az íz- és illatanyagok.
- Beletesszük a marhahúst és jól átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és zellert, és együtt sütjük tovább.
- Ráöntjük a konzerv paradicsomot, és még egy konzervdoboznyi vizet. Jól összekeverjük, és lefedve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
- Mártás
- A tejet felforraljuk és félretesszük.
- Az olajat és a vajat összemelegítjük, és ha a vajfelolvadt, belekeverjük a lisztet.
- Folyamatosan kevergetjük, amíg "kifehéredik" a liszt, de nem kell megpirítani, mint a rántást.
- Habverővel hozzákeverjük a tejet, hogy csomómentes legyen és hagyjuk kiforrni a mártást.
- A tűzről levéve sózzuk, szerecsendióval ízesítjük és belekeverjük a reszelt sajtot.
- Összeállítás
- A tepsit vajjal kikenjük, és az aljára teszünk egy réteget a kifőtt tésztából.
- Egyenletesen rásimítunk egy adagot a marharaguból, majd pedig a besamel mártásból.
- A következő tésztaréteget az előzőkre merőlegesen helyezzük, mert szeleteléskor így jobban egyben marad az étel. Ragut és mártás teszünk rá és addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére mindenképp tészta kerüljün. (Egy közepes méretű tepsiben ez kb. 5 tésztaréteget jelent.)
- Kevés olívaolajat locsolunk rá, és alufóliával letakarjuk. Kb. 200 C-os sütőben 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük és hagyjuk, hogy megpiruljon a teteje.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 86225
- Feltöltés dátuma: 2008. július 27.
Ajánló
Egy nagy adag salátával (pl. mentás paradicsomsalátával) igazán bőséges fogás.
Receptjellemzők

ze(n)derta
188 recept
Egy igazi megnyugtató, kényeztető fogás ez a buján fűszeres raguval rétegezett tésztaétel. Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások (14)
A ragu igazán izletes, különlegessé teszi a répa és a zeller hozzáadása, én is már egy ideje így készítem. Az összeállítás 3. pontját viszont nem teljesen értem, hogy gondolod, hogy a tésztát mer?legesen helyezed az alapként lerakottakhoz képest, talán a raguval támasztod meg?
szia Kedves Látogató! nem függ?leges irányban értettem a mer?legest, hanem a tészta rétegek egymáshoz képesti helyzetére. én hosszú tésztacsíkokat szoktam csinálni, és az els? réteget a tepsi hosszanti oldalával párhuzamosan teszem le. ezután jön a ragu és a besamel mártás. a következ? tésztaréteget pedig a tepsi rövidebbik oldalával párhuzamosan teszem rá - így felülnézetben egymásra mer?legesek a tésztacsíkok. jó f?z?cskézést! xxx toma
Megcsináltam. Nagyon nagy sikere volt. A dobozost elfelejtjük. Köszi
kedves Erika! örülök, hogy nagy sikert aratott a recept. olcsóbb, finomabb, mint a dobozos, ráadásul tudod, hogy mi van benne... üdv, toma
jó ez az oldal...x?
köszi Noémi!
Szeretném megkérdezni, hogy ha bolti tésztából csinálom, akkor növelni kell a mártás adagját, hogy megpuhuljon a tészta?
kedves Érdekl?d?! sajnos nem tudom Neked megmondani, mert én mindig saját magam gyúrom a tésztát. átadom a válaszadás lehet?ségét a többieknek ;-) üdv, toma
Szia! Ma megcsináltam ezt a receptet! Nagyon fincsi lett, azt hiszem ez máskor is rákerül az étlapra! :) Annyi különbséggel csináltam, hogy csak sima lisztb?l gyúrtam tésztát! Köszi a receptet!
kedves Dömi! örülök, hogy ízlett a receptem. azt hiszem én is újfent elkészítem ;-) üdv, toma
Kedves Zederta! Elkészítettem csodafinom volt a férjem és a fiam imádták! El fogom készíteni máskor is! Köszönöm szépen! További jó f?z?cskézést! Üdv: Maxcot
kedves Maxcot! nagyon örülök a sikernek! üdv, toma
Finom lehet a ragu, több f?szert használsz mint én , recepted alapján fogom elkészíteni.holnap a lasagnet. .A besamellbe nálam is sajt kerül, így megspórolom a rétegenkénti sajt szórást.Tudom ez itt nem a reklám helye , , de én kész ,"itthon" gyártott lapokat használok mindig, ezért a ragut lágyabbra , kicsit lédúsabbra f?z?m.
kedves Gyermely2009! jó f?z?cskézést kívánok Neked! üdv, toma
Sose ettem vagy csináltam eddig Lasagne-t, viszont ez nagyon jó füszerezésnek ígérkezett, a párommal megcsináltuk ( a lapokat vettem, nyersen és úgy tettem a tepsibe, nem gyúrtam) és valami isteni finom kaja! sose gondoltam volna, és igy fel is került a repertoárba, köszönet érte! :) én a chilit és a fahéjat kihagytam és zellerszárat tettem a raguba, jó apróra vágva. nekünk igy jött be.
kedves Kiskifli! nagyon örülök, hogy újabb taggal b?vülhetett a repertoárotok! a zellerszár is tuti! ki-ki az ízlése és az élestára szerint ;-) további jó sütés-f?zést! üdv, toma
EZ NAGYON FINOM MINDENKINEK AJÁNLOM KÖSZÖNJÜK SZÉPEN
kedves Ecus! köszönöm a dícsér? szavakat! üdv, toma
a tésztát mennyi ideig kell f?zni?
a tésztát mennyi ideig kell f?zni?
kedves Manolya! pár perc alatt kész az egész! akkor jó, amikor a tészta feljön a víz tetejére. egyébként az sem baj, ha néhol nyers marad, majd a tepsiben készre sül-f? ;-) majd számolj be az eredményr?l ;-) üdv, toma
finom, lett bár sztem a tésztája kicsit vastagra sikeredett 4-5mm, de nagyon finom
gratulálok! legközelebb a tészta is vékonyabb lesz majd ;-) üdv, toma
Nagyon nagy hülyeség ha én ma este ezt összeállítom ,de csak holnap délben sütöm meg?????
kedves Zizmax! egyáltalán nem hülyeségre utal, inkább alapos el?relátásra ;-) csak nyugodtan, de miel?tt a h?t?be tennéd (gondolom holnap délig oda tervezted tenni), azért várd meg, hogy a besamel kih?ljön. üdv, toma
Persze a h?t?be tettem. :-) Nagyon fincsi lett!!Köszi a receptet!
nagyon örülök! üdv, toma
nagyon örülök! üdv, toma
Szia! Eddig még nem csináltam ilyet,és csak most bátorkodom kipróbálni,mekkora tepsit használjak? És hány réteget érdemes csinálni a tésztából? El?re is köszi