r
Nosalty Logó

Lasagne 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Lasagne 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 743 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 4460 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 149 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    2423 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5970 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 743 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12851.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    2683 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    963 mg
  • Foszfor
    4370 mg
  • Nátrium
    4430 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2710 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1273 micro
  • α-karotin
    5456 micro
  • β-karotin
    14536 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    35817 micro
  • Lut-zea
    2906 micro
Összesen 4460 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1210 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta
  2. A lisztet beletesszük egy tálba és belekeverjük a sót.
  3. A közepébe beleütjük a tojásokat és kevés vízzel (úgy 1 dl, de ez függ a liszttől) rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Jó alaposan kidolgozzuk, és letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk. Félretesszük, és majd csak akkor főzzük ki lobogva forró, enyhén sós, bő vízben, amikor már elkészültünk a raguval és a mártással.
  5. Ragu
  6. A hagymát apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk. Sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott aszalt paradicsomot.
  7. Félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszereket (a babérlevelet a végén természetesen kivesszük belőle), majd visszatesszük a tűzre és kevergetve kb. még 1 percig melegítjük a fűszereket, hogy jobban felszabaduljanak az íz- és illatanyagok.
  8. Beletesszük a marhahúst és jól átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és zellert, és együtt sütjük tovább.
  9. Ráöntjük a konzerv paradicsomot, és még egy konzervdoboznyi vizet. Jól összekeverjük, és lefedve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
  10. Mártás
  11. A tejet felforraljuk és félretesszük.
  12. Az olajat és a vajat összemelegítjük, és ha a vajfelolvadt, belekeverjük a lisztet.
  13. Folyamatosan kevergetjük, amíg "kifehéredik" a liszt, de nem kell megpirítani, mint a rántást.
  14. Habverővel hozzákeverjük a tejet, hogy csomómentes legyen és hagyjuk kiforrni a mártást.
  15. A tűzről levéve sózzuk, szerecsendióval ízesítjük és belekeverjük a reszelt sajtot.
  16. Összeállítás
  17. A tepsit vajjal kikenjük, és az aljára teszünk egy réteget a kifőtt tésztából.
  18. Egyenletesen rásimítunk egy adagot a marharaguból, majd pedig a besamel mártásból.
  19. A következő tésztaréteget az előzőkre merőlegesen helyezzük, mert szeleteléskor így jobban egyben marad az étel. Ragut és mártás teszünk rá és addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére mindenképp tészta kerüljün. (Egy közepes méretű tepsiben ez kb. 5 tésztaréteget jelent.)
  20. Kevés olívaolajat locsolunk rá, és alufóliával letakarjuk. Kb. 200 C-os sütőben 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük és hagyjuk, hogy megpiruljon a teteje.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 86225
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 27.

Ajánló

Egy nagy adag salátával (pl. mentás paradicsomsalátával) igazán bőséges fogás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lasagne 2.
ze(n)derta 188 recept

Egy igazi megnyugtató, kényeztető fogás ez a buján fűszeres raguval rétegezett tésztaétel. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

A ragu igazán izletes, különlegessé teszi a répa és a zeller hozzáadása, én is már egy ideje így készítem. Az összeállítás 3. pontját viszont nem teljesen értem, hogy gondolod, hogy a tésztát mer?legesen helyezed az alapként lerakottakhoz képest, talán a raguval támasztod meg?

ze(n)derta

szia Kedves Látogató! nem függ?leges irányban értettem a mer?legest, hanem a tészta rétegek egymáshoz képesti helyzetére. én hosszú tésztacsíkokat szoktam csinálni, és az els? réteget a tepsi hosszanti oldalával párhuzamosan teszem le. ezután jön a ragu és a besamel mártás. a következ? tésztaréteget pedig a tepsi rövidebbik oldalával párhuzamosan teszem rá - így felülnézetben egymásra mer?legesek a tésztacsíkok. jó f?z?cskézést! xxx toma

Törölt felhasználó

Megcsináltam. Nagyon nagy sikere volt. A dobozost elfelejtjük. Köszi

ze(n)derta

kedves Erika! örülök, hogy nagy sikert aratott a recept. olcsóbb, finomabb, mint a dobozos, ráadásul tudod, hogy mi van benne... üdv, toma

Törölt felhasználó

jó ez az oldal...x?

ze(n)derta

köszi Noémi!

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy ha bolti tésztából csinálom, akkor növelni kell a mártás adagját, hogy megpuhuljon a tészta?

ze(n)derta

kedves Érdekl?d?! sajnos nem tudom Neked megmondani, mert én mindig saját magam gyúrom a tésztát. átadom a válaszadás lehet?ségét a többieknek ;-) üdv, toma

Dömi

Szia! Ma megcsináltam ezt a receptet! Nagyon fincsi lett, azt hiszem ez máskor is rákerül az étlapra! :) Annyi különbséggel csináltam, hogy csak sima lisztb?l gyúrtam tésztát! Köszi a receptet!

ze(n)derta

kedves Dömi! örülök, hogy ízlett a receptem. azt hiszem én is újfent elkészítem ;-) üdv, toma

maxcot

Kedves Zederta! Elkészítettem csodafinom volt a férjem és a fiam imádták! El fogom készíteni máskor is! Köszönöm szépen! További jó f?z?cskézést! Üdv: Maxcot

ze(n)derta

kedves Maxcot! nagyon örülök a sikernek! üdv, toma

Gyermely2009

Finom lehet a ragu, több f?szert használsz mint én , recepted alapján fogom elkészíteni.holnap a lasagnet. .A besamellbe nálam is sajt kerül, így megspórolom a rétegenkénti sajt szórást.Tudom ez itt nem a reklám helye , , de én kész ,"itthon" gyártott lapokat használok mindig, ezért a ragut lágyabbra , kicsit lédúsabbra f?z?m.

ze(n)derta

kedves Gyermely2009! jó f?z?cskézést kívánok Neked! üdv, toma

Törölt felhasználó

Sose ettem vagy csináltam eddig Lasagne-t, viszont ez nagyon jó füszerezésnek ígérkezett, a párommal megcsináltuk ( a lapokat vettem, nyersen és úgy tettem a tepsibe, nem gyúrtam) és valami isteni finom kaja! sose gondoltam volna, és igy fel is került a repertoárba, köszönet érte! :) én a chilit és a fahéjat kihagytam és zellerszárat tettem a raguba, jó apróra vágva. nekünk igy jött be.

ze(n)derta

kedves Kiskifli! nagyon örülök, hogy újabb taggal b?vülhetett a repertoárotok! a zellerszár is tuti! ki-ki az ízlése és az élestára szerint ;-) további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

EZ NAGYON FINOM MINDENKINEK AJÁNLOM KÖSZÖNJÜK SZÉPEN

ze(n)derta

kedves Ecus! köszönöm a dícsér? szavakat! üdv, toma

Törölt felhasználó

a tésztát mennyi ideig kell f?zni?

Törölt felhasználó

a tésztát mennyi ideig kell f?zni?

ze(n)derta

kedves Manolya! pár perc alatt kész az egész! akkor jó, amikor a tészta feljön a víz tetejére. egyébként az sem baj, ha néhol nyers marad, majd a tepsiben készre sül-f? ;-) majd számolj be az eredményr?l ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

finom, lett bár sztem a tésztája kicsit vastagra sikeredett 4-5mm, de nagyon finom

ze(n)derta

gratulálok! legközelebb a tészta is vékonyabb lesz majd ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

Nagyon nagy hülyeség ha én ma este ezt összeállítom ,de csak holnap délben sütöm meg?????

ze(n)derta

kedves Zizmax! egyáltalán nem hülyeségre utal, inkább alapos el?relátásra ;-) csak nyugodtan, de miel?tt a h?t?be tennéd (gondolom holnap délig oda tervezted tenni), azért várd meg, hogy a besamel kih?ljön. üdv, toma

Törölt felhasználó

Persze a h?t?be tettem. :-) Nagyon fincsi lett!!Köszi a receptet!

ze(n)derta

nagyon örülök! üdv, toma

ze(n)derta

nagyon örülök! üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia! Eddig még nem csináltam ilyet,és csak most bátorkodom kipróbálni,mekkora tepsit használjak? És hány réteget érdemes csinálni a tésztából? El?re is köszi

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek