r
Nosalty Logó

Lasagne prosciuttoval és gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Lasagne prosciuttoval és gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2826 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2189.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1270 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 705 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    182.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8759.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    3879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5078 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 2826 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszt közepén készítsünk mélyedést, ebbe üssük a tojást és öntsük az olajat, majd finom gyúrjuk simára. Ha kész, lefedjük és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2,5 cm vastagságúra.
  2. Egy kés hegyével vágjuk a tésztát 7,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre. Enyhén sózott vízbe főzzük meg a tésztát, 6-7 darabot egyszerre. Amint a tészta feljön a víz színére, szedjük ki az edényből és helyezzük egy alaposan kicsavart vizes konyharuhára, amíg kihűl.
  3. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és petrezselymet és végül, ha a hagyma üvegesre sült, a darált marhahúst. Addig süssük, amíg a hús aranybarnára sül, majd adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát.
  4. Főzzük további 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd főzzük további 25 percig. Egy kivajazott tepsibe (használhatunk sütőpapírt is) sűrűn egymás mellé helyezzük el a tésztákat, úgy hogy teljesen befedje a tepsi alját. A tésztára tegyünk egy réteg húsos gombát, sonkacsíkokat, majd elszórtan egy kis vajat is csöpögtessünk rá. Erre újabb réteg tészta jön, majd töltelék. Ismételjük ezt a műveletet, amíg elfogynak az alapanyagok. A legfelső réteg tészta legyen, amit kenjünk meg vajjal, majd szórjuk rá a reszelt parmezánt.
  5. Ha kész van, tegyük 180°C-os sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta teteje aranybarnára sül. A sütőből kivéve melegen tálaljuk a maradék parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8915
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne prosciuttoval és gombával
Barilla 60 recept

Variáció lasagnera, az olaszok kedvelt rakott tésztájára: a darált húson kívül kerül a rétegek közé prosciutto és gomba is, még ízletesebbé téve a tésztaételt. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek