Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne wittrita konyhájából

Lasagne wittrita konyhájából
Lasagne wittrita konyhájából
95 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha kedvelőinek.

hozzávalók / 2 adag

A bolognai szószhoz

A besamel mártáshoz

Összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A bolognai szószhoz

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ha megbarnult adunk hozzá pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, majd leöntjük paradicsomszósszal, és készre főzzük.

A besamel mártáshoz

  1. Amíg készül a bolognai szósz, készítsük el a besamel mártást. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, amikor zsemleszínű lesz, hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük, sózzuk, borsozzuk, amíg be nem sűrűsödik és fel nem forr.
  2. A besamel mártást hozzáadjuk a bolognai szószhoz.

Összeállításhoz

  1. Magas falú tepsibe először szószt teszünk, majd következik a tésztaréteg, majd újra bolognai szósz, reszelt sajt és így tovább. A tetejére sok-sok reszelt sajt kerül és egy kis vaj, majd oldalról meglocsoljuk a húsleveslével.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 483
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

wittrita

Mióta szakács: 2014.02.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos lasagne, paradicsomszószos lasagne, bolognai szószos lasagne, húsos lasagne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1857
darált sertéshús 35 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
paradicsomszósz 50 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
finomliszt 2 csapott ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lasagne tészta 25 dkg
szárnyas alaplé 0.75 l
trappista sajt 25 dkg