r
Nosalty Logó

Spenótos-csirkés lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-csirkés lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4739 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7332 micro
Összesen 791 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    349.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12095.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    3679 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    810 mg
  • Foszfor
    4016 mg
  • Nátrium
    3036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3112 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1792 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43991 micro
Összesen 4739 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, erre dobjuk a fokhagymát és kis lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felengedett spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval szórjuk meg. Összeforgatjuk, majd attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre a szószt illetve, hogy mennyi tejet öntünk hozzá, pár evőkanál lisztet forgatunk bele. (Én kb. 6-7 evőkanállal tettem bele.) Ezután mindig kevés tejjel engedjük fel, jól megkavarjuk és megnézzük, mennyire híg vagy sűrű. Ezzel addig elszórakozunk, amíg elég sűrű, de nem főzelékszerű lesz a spenótunk.
  3. Belekeverjük a spenótba a krémsajtot, és kb. 10 dkg-ot a lereszelt trappistából.
  4. A csirkemellkockákat sózzuk, borsozzuk és lisztet szórunk rá, amivel alaposan összeforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a húst és készre sütjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, az aljára spenótot kenünk, majd elrendezzük a lasagne lapokat, tetejére megint spenótszósz, ezt megszórjuk a húskockával, majd megint lasagne, spenót, csirke... míg el nem fogy. Tetejére jó bőven szórunk a reszelt sajtból.
  6. Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Ha beleszúrunk egy villát, és teljesen puha biztos, hogy kész a lasagne!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 10343
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Ne vigyük túlzásba a spenótot a tésztalapok között, épp csak annyit kenjünk mindig rá, hogy bevonja, mivel nagyon intenzív íze van. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőimmel főzőcskéztünk - ez sült ki belőle. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!