Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne 10. - tofus reform

Lasagne 10. - tofus reform
Lasagne 10. - tofus reform
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tofut veszek, akkor mindig három adag étellel kell számolnom, mert egy tofu általában 30 dkg. Két adagot megcsináltam rántva, maradt egy. Mi legyen belőle? Hát egy jó reform lasagne, kis gombával, paradicsommal, spenóttal. Nagyon jó lett, mintha eredeti volna. Két személy bőven jól lakik ekkora menyiséggel, nekem háromszorra is elég volt. Csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A mártáshoz

A tetejére

  • 5 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lasagne-tésztát teljes kiőrlésű palacsintával helyettesítettem. Ehhez a lisztből, tojásból, tejből és vízből palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, fűszerezzük, és hagyományos módon palacsintákat sütünk. Kb. 5-6 db lesz.
  2. A sárgarépát megpucoljuk, felaprítjuk. A tofut kis kockára vágjuk, a csiperkét is felszeleteljük.
  3. A mártáshoz a hagymát felaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. A paradicsompürét 1-1,5 dl vízzel kikeverjük, felöntjük vele a hagymás alapot. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük, és ha édesebben szeretjük, akkor folyékony édesítővel segíthetünk rajta.
  4. Ha rottyant egyet, akkor mehetnek bele a zöldségek, a tofuval együtt. Ha kell, adhatunk még vizet hozzá, hogy ne legyen olyan sűrű. Lefedve, 20 percig főzzük.
  5. A felengedett spenótot 1 ek olajon átforgatjuk, egy gerezd fokhagymával, sóval ízesítjük. Ha nagyon sűrű, egy kis tejjel higíthatjuk. Hagyjuk ezt is rottyanni egyet, és már kész is.
  6. A hőálló tál aljára merünk egy kevés paradicsomos szószt. Erre palacsinta kerül, amit én úgy tettem bele, hogy egy-egy palacsintát félbe vágtam, és egymás felé a gömbölyű oldalukkal terítettem le a tálba.
  7. A paradicsomos-tofus-gombás mártás felét elkenjük rajta, majd ismét palacsinta következik. Erre jöhet a spenót, majd ismét palacsinta. Erre a tofus mártás másik fele, de hagyjunk egy kis mártást a legtetejére is.
  8. Ha az utolsó palacsinta is rákerült, megkenjük a megmaradt paradicsomos mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe toljuk,és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x22x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 645
elküldve: 3
receptkönyvben: 183
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tofus lasagne palacsintából, paradicsomos-tofus lasagne

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-11-21 09:21

Kedves Hanga, szerintem nagyon jó, de nyilván ízlések és pofonok, kérlek, írd meg, hogy hogy ízlett. :-D Szép napot, Zsuzsa

645
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
1 tk
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 1 dl
sűrített paradicsom 80 g
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
csiperkegomba 20 dkg
tofu 10 dkg
sárgarépa 1 db
0 ízlés szerint
édesítőszer 0.5 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
spenót 15 dkg
sajt 5 dkg