r
Nosalty Logó

Gombás-hagymamártásos lasange

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Phoebe
Gombás-hagymamártásos lasange
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Összesen 2531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Összesen 10121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1517 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10833.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    1619 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1422 mg
  • Foszfor
    5280 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1935.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    191 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6069 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 10121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. Megmossuk a gombát.Megtisztítjuk a hagymát felaprítjuk nagyobb darabokra őket. A gombát is felaprítjuk.
  2. Megcsináljuk a húsleves alaplét (én nem főzögettem,hanem egyszerűen vízforralóban forraltam vizet,majd egy kancsóban feloldottam a kockát).
  3. Elkészítjük a hagymamártást: a hagymát lábosba tesszük és olivaolajon megpuhítjuk. Amikor már kissé üveges akkor egy kanál rozsliszttel jól elkeverjük,majd mehet rá a húsleves. Hagyjuk főni, időközben lehet vízzel pótolni. Amikor a hagyma teljesen szétfő, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A hagymamártásnál fontos h elég híg legyen, mivel a tésztát főzés nélkül rakjuk rá és a mártás levében fog megfőni.
  4. Megpároljuk a felaprított gombát az olivaolajon (Nem kell túl puhára, mert a sütéskor még lesz ideje szépen átfőni). A gombát se felejtsük el sóval és borssal ízesíteni.
  5. Összeállítjuk a lasange-t: Egy hőálló üvegtálba alulra a mártásból teszünk. Rá kerül a tésztalap, szárazon, majd a gomba, és így tovább szép rétegesen. A legfelső réteg mártás legyen.
  6. A tetejét díszíthetjük almával,esetleg reszelt sajttal.
  7. Betesszük a sütőbe.190 fokon, 40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6290
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Phoebe 2 recept

Tészta is volt itthon, gomba is volt itthon...És elkezdtem gondolkodni. Eszembe jutott a hagymamártás. Gondoltam,miért is ne próbálhatnám meg a kettőt együtt. És ...hááát.....valami mennyei kombináció lett. Talán még az segített a kitalálásban, hogy én tészát akartam enni,a szerelmem pedig gombát...:) Nem túl bonyolult étel,Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?