Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktózmentes hógolyótorta

Laktózmentes hógolyótorta
Laktózmentes hógolyótorta
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű krémes állagú, kiadós torta, érdemes elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, közben kisebb adagokban beledolgozzuk a cukrot, hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
  2. A masszából 3 db kerek lapot sütünk, 2 db 18 cm és egy 22 cm átmérőjűt. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, sütés: 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróba!
  3. A kész lapokat a formából kivéve rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A vaníliás pudingot simára keverjük 1 dl tejjel, közben a maradék 2 dl tejet felforraljuk a cukorral, a tűzről levéve belekeverjük a pudingos tejet, majd a tűzre visszatéve folytonos keverés mellett besűrítjük, ezután hűlni hagyjuk.
  2. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd forróra melegítjük, ezután langyosra hűtjük.
  3. Közben a túrót simára törjük egy botmixerrel, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Végül belekeverjük a langyos zselatint.
  4. Az összeállításhoz átlátszó fóliával kibélelünk egy kb. 1,5-2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat. A piskótalapokat megkenjük a lekvárral.
  5. A tálba belesimítjuk a krém egy harmadát, rátesszük az egyik kisebb lapot a megkent része legyen lefelé. Ezután a krém másik harmada és a következő kis méretű lap jön. Végül a maradék krém és a legnagyobb lap következik, átlátszó fóliával befedjük, majd hidegre tesszük dermedni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem!

Díszítéshez

  1. A megdermedt tortát óvatosan kifordítjuk a formából (a teteje lesz most az alja). A kétféle tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukorral elkevert habfixálót, majd sima csöves habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a tortát. Tálalásig hidegre tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 442
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótabomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1124
tojás 6 db
cukor 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 15 dkg
1 csipet
laktózmentes tej 3 dl
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 6 dl
laktózmentes túró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 2.5 dkg
víz 1 dl
málnalekvár 20 dkg
habtejszín 2 dl
növényi tejszín 3 dl
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 1 csomag