Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta

Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta
Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretett kedvesemnek készült, ki meghatódott mikor meglátta! Többször be akart jönni a lakásba, mikor én javában dolgoztam vele, nem győztem rákiabálni, hogy maradjon odakint....olyan volt tisztára, mint egy gyerek.... :-)))))

hozzávalók / 5 adag

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

ajánlat

Tetszőleges csokoládékkal díszítjük, a kis szív díszítésének is csak a fantázia szab határt!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. Készítünk egy jól faragható piskótát. A tojások sárgáját fehérre verjük a porcukorral, majd hozzáadva a vizet, tovább habosítjuk. Az olvasztott vajat részletekben hozzáöntjük. A csipet sót beletesszük. A sütőporos lisztet belekeverjük. A habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal hozzáadagoljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, szívformába öntjük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.

gesztenyekrém

  1. A gesztenyemasszát a rummal, vaníliás cukorral, folyékony habtejszínnel lazítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a mascarponekrémet. Keménynek kell maradnia, hogy legyen tartása!

vaníliakrém

  1. A pudingporhoz vegyítjük a cukrot, kis tejjel simává keverjük. A többi tejet hozzáöntve, mérsékelt tűzön besűrítjük. Vaníliás cukrot keverünk hozzá.
  2. Mikor langyosra hűlt, egyneművé keverjük a vajjal (legjobb gépi mixerrel).

összeállítás

  1. Egy sablont rátéve a kisült (és kihűlt) piskótára, késsel kivágunk egy kisebb szívet, de nem vesszük ki. Hanem elfelezzük, jó éles hosszú késsel. Most kiemeljük a középső szívet. A nagyobb rész alsó felét bekenjük vékonyan mogyorókrémmel, majd habzsákból nyomunk a gesztenyés krémből pontokat. Ráhelyezzük a felső részt.
  2. Melléillesztjük a kis szív alsó részét, megfelelően kivágva, hogy a nagyba illeszkedjen. A vaníliakrémmel bekenjük. Ráhelyezzük a felső részt. Kívülről is bekenjük és díszítjük vaníliakrémmel. A nagy szív tetejére is nyomunk a gesztenyés krémből. Különböző csokoládékat helyezünk rá. A kis vaníliás tortát is kidíszítjük. Jöhet az ünnepelt, jó étvágyat!!!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 695
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
784 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szív torta,gesztenyés torta,vaníliás-gesztenyés torta,vaníliás torta,különleges torta,születésnapi torta,születésnapi szívtorta,szívtorta,torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1187
tojás 4 db
porcukor 13 dkg
víz 4 ek
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 25 dkg
rum 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 25 ml
nutella 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
vaj 15 dkg