Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négy tej torta

Négy tej torta
Négy tej torta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A három tej torta (Pastel de Tres Leches) egy olyan recept, amit ismételten a mexikói barátnőmtől tanultam. A nevét onnan kapta, hogy a piskótájába 3 féle tejterméket kell beleitatni.  Ez a torta nagyon gazdag (zsíros) összetevőinek köszönhetően elképesztően finom, viszont igencsak eltér a nálunk szokásos krémes tortáktól. Az eredeti recept szerint tejszínhabbal kell a tortát megkenni, de nálunk a túrós-gyümölcsös változat lett  a család kedvence. Így született a túrós három tej torta avagy négy tej torta.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral.
  2. Egy másik edényben keverjük össze az olajat a cukorral, a vanília kivonattal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és minden tojás után keverjük homogénre a masszát. A tojások után adjunk hozzá a keverékhez 1/2 bögre tejet.
  3. Óvatosan forgassuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hólyagosra és csomómentesre.
  4. A sütemény tésztáját kivajazott sütőformába töltjük. A legjobb jénai tálat használni, mert a kapcsos tortaformából ki fog folyni a tejes keverek. A masszát előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!) Ezután hagyjuk a piskótát szobahőmérsékletre hűlni.
  5. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az itató folyadékot. Ehhez egy tálban keverjük össze a cukrozott sűrített tejet, a kávétejszínt és a habtejszínt. Adjuk hozzá a rumot.
  6. A kihűlt piskóta mindkét oldalát (meg kell fordítani a formában!) szurkáljuk meg villával. Jó mélyen szúrjunk bele a tésztába legalább 30-szor egy oldalon. Csurgassuk a tejes folyadékot a piskótára. Elég sok a folyadék, de a nagyját be fogja inni a piskóta. Hagyjuk egy éjszakát hűtőben állni.
  7. Másnap emeljük ki a tortát egy lapos tortatálra, és a visszamaradt folyadékból adjunk annyit a túróhoz, hogy krémes állagú legyen. A túrót halmozzuk a torta tetejére. Díszítsük málnával, esetleg egy kis fahéjjal is meg lehet szórni.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kzs1015

Mióta szakács: 2010.09.20.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

három tej torta, tres leches torta, pastel de tres leches, málnás-tejszínes piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

762
finomliszt 1.5 bögre
1 csipet
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 83 ml
cukor 1 bögre
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 5 db
tej 1.25 dl
sűrített tej 340 g
kávétejszín 200 g
habtejszín 300 ml
rum 1 ek
tehéntúró 500 g
málna 250 g