r
Nosalty Logó

Négy tej torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Négy tej torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9719.7 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2278 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3181 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 6100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral.
  2. Egy másik edényben keverjük össze az olajat a cukorral, a vanília kivonattal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és minden tojás után keverjük homogénre a masszát. A tojások után adjunk hozzá a keverékhez 1/2 bögre tejet.
  3. Óvatosan forgassuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hólyagosra és csomómentesre.
  4. A sütemény tésztáját kivajazott sütőformába töltjük. A legjobb jénai tálat használni, mert a kapcsos tortaformából ki fog folyni a tejes keverek. A masszát előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!) Ezután hagyjuk a piskótát szobahőmérsékletre hűlni.
  5. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az itató folyadékot. Ehhez egy tálban keverjük össze a cukrozott sűrített tejet, a kávétejszínt és a habtejszínt. Adjuk hozzá a rumot.
  6. A kihűlt piskóta mindkét oldalát (meg kell fordítani a formában!) szurkáljuk meg villával. Jó mélyen szúrjunk bele a tésztába legalább 30-szor egy oldalon. Csurgassuk a tejes folyadékot a piskótára. Elég sok a folyadék, de a nagyját be fogja inni a piskóta. Hagyjuk egy éjszakát hűtőben állni.
  7. Másnap emeljük ki a tortát egy lapos tortatálra, és a visszamaradt folyadékból adjunk annyit a túróhoz, hogy krémes állagú legyen. A túrót halmozzuk a torta tetejére. Díszítsük málnával, esetleg egy kis fahéjjal is meg lehet szórni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10748
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A három tej torta (Pastel de Tres Leches) egy olyan recept, amit ismételten a mexikói barátnőmtől tanultam. A nevét onnan kapta, hogy a piskótájába 3 féle tejterméket kell beleitatni.  Ez a torta nagyon gazdag (zsíros) összetevőinek köszönhetően elképesztően finom, viszont igencsak eltér a nálunk szokásos krémes tortáktól. Az eredeti recept szerint tejszínhabbal kell a tortát megkenni, de nálunk a túrós-gyümölcsös változat lett  a család kedvence. Így született a túrós három tej torta avagy négy tej torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...