Négy tej torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
28g finomliszt102 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g napraforgó olaj92 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
16g tej9 kcal
-
136 kcal
-
25g kávétejszín49 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g rum2 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
31g málna16 kcal
Összesen
762
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
225g finomliszt819 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
83g napraforgó olaj734 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
125g tej70 kcal
-
1091 kcal
-
200g kávétejszín390 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g rum18 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g málna130 kcal
Összesen
6100
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
13.4g sűrített tej (cukrozott)43 kcal
-
7.9g kávétejszín15 kcal
-
11.8g habtejszín34 kcal
-
0.3g rum1 kcal
-
19.7g tehéntúró29 kcal
-
9.8g málna5 kcal
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1215 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 152 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
762
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.7 g
Zsír
-
Összesen 307.9 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9719.7 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 2278 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 3181 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.9 g
-
Cukor 463 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1216.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1721 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 604 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 1153 mg
-
Retinol - A vitamin: 1691 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1598 micro
Összesen
6100
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.4 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
-
83 ml napraforgó olaj
-
1 bögre cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
200 g kávétejszín
-
1 ek rum
-
500 g tehéntúró
Elkészítés
- Keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral.
- Egy másik edényben keverjük össze az olajat a cukorral, a vanília kivonattal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és minden tojás után keverjük homogénre a masszát. A tojások után adjunk hozzá a keverékhez 1/2 bögre tejet.
- Óvatosan forgassuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hólyagosra és csomómentesre.
- A sütemény tésztáját kivajazott sütőformába töltjük. A legjobb jénai tálat használni, mert a kapcsos tortaformából ki fog folyni a tejes keverek. A masszát előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!) Ezután hagyjuk a piskótát szobahőmérsékletre hűlni.
- Amíg a piskóta hűl, elkészítjük az itató folyadékot. Ehhez egy tálban keverjük össze a cukrozott sűrített tejet, a kávétejszínt és a habtejszínt. Adjuk hozzá a rumot.
- A kihűlt piskóta mindkét oldalát (meg kell fordítani a formában!) szurkáljuk meg villával. Jó mélyen szúrjunk bele a tésztába legalább 30-szor egy oldalon. Csurgassuk a tejes folyadékot a piskótára. Elég sok a folyadék, de a nagyját be fogja inni a piskóta. Hagyjuk egy éjszakát hűtőben állni.
- Másnap emeljük ki a tortát egy lapos tortatálra, és a visszamaradt folyadékból adjunk annyit a túróhoz, hogy krémes állagú legyen. A túrót halmozzuk a torta tetejére. Díszítsük málnával, esetleg egy kis fahéjjal is meg lehet szórni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10748
- Feltöltés dátuma: 2011. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A három tej torta (Pastel de Tres Leches) egy olyan recept, amit ismételten a mexikói barátnőmtől tanultam. A nevét onnan kapta, hogy a piskótájába 3 féle tejterméket kell beleitatni. Ez a torta nagyon gazdag (zsíros) összetevőinek köszönhetően elképesztően finom, viszont igencsak eltér a nálunk szokásos krémes tortáktól. Az eredeti recept szerint tejszínhabbal kell a tortát megkenni, de nálunk a túrós-gyümölcsös változat lett a család kedvence. Így született a túrós három tej torta avagy négy tej torta.