r
Nosalty Logó

Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Összesen 1162 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Összesen 6979 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Összesen 272 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1162 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    405.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.5 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 6979 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Hamis marcipán készítése:
  2. A tejet felforraljuk, beletesszük a darát, és megduzzasztjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzátesszük a kekszet, a darát és a mandulaaromát. Jól összegyúrjuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit, hogy könnyen kezelhető legyen.
  4. Piskóta készítése:
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vízzel és a cukorral, utána beletesszük a tojássárgáját, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  6. Kapcsos tortaformába előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  7. Krém készítése:
  8. A tejben megfőzzük a pudingot, és azt is hagyjuk kihűlni.
  9. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük pudinggal, majd a szélét is bekenjük.
  12. A tejszínhabot felverjük, és rákenjük a torta tetejére.
  13. Elővesszük a marcipánt a hűtőből, egy fóliát terítünk a deszkára és a marcipánra is, és kinyújtjuk.
  14. Utána formázhatjuk, figurát vághatunk ki belőle, és tetszőlegesen díszíthetjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12063
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Ajánló

Bulikra, meglepetésnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Most csináltam először, de nagyon bejött a családnak, nem olyan édes, mint a bolti marcipán. A levélformát gipszkiöntő formával csináltam, és ételfestékkel kentem meg!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.