r
Nosalty Logó

Rusztikus diplomata torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilalicsi
Rusztikus diplomata torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Összesen 4160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Összesen 228 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 4160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Elkészítés

Piskóta

  1. A sárgáját négy evőkanál porcukorral keverjük habosra.
  2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját.
  3. Adjuk hozzá a négy kanál, átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze.
  4. Öntsük a masszát egy 22 centiméteres, kivajazott, kapcsos tortaformába, és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg.
  5. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krém elkészítéséhez forraljuk fel a tejet.
  2. A négy tojássárgáját 120 gramm porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a 40 gramm átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre.
  3. A tejet húzzuk le a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverve főzzünk sűrű krémet.
  4. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
  5. A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

Szirup

  1. Mérjük ki a vizet, tegyük bele a barna cukrot, a gyümölcslikőrt, és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

Leveles tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 2 darab 25 cm átmérőjű kört.
  3. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével, szurkáljuk meg a tésztát, és süssük 20-25 percig.
  4. Helyezzük a kihűlt leveles tésztát tortatálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát.
  5. Tegyük rá a piskótalapot, kenjünk rá a krém második harmadát, majd fedjük be a második leveles tésztalappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.
  6. A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát, és keserű csokoládéreszelékkel díszítsük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4304
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 02.

Ajánló

Leginkább ünnepi alkalmakra vagy születésnapra javaslom az elkészítését.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rusztikus diplomata torta
Lilalicsi 21 recept

Ez a torta gazdag ízű és különleges, az ünnepi asztal koronája is lehet.

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek