r
Nosalty Logó

Krumplival sűrített fehérbabgulyás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krumplival sűrített fehérbabgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2635 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4948 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 439 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    199.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6243.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1947 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1166 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    7546 micro
  • β-karotin
    19150 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    29686 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 2635 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    941 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk és beletesszük a fazékba. Megvárjuk, amíg kisül a zsírja és arra dobjuk a felkockázott sertéshúst. Egy picit megpirítjuk a húst a kolbász zsírján és hozzáadjuk az előző éjszaka beáztatott fehérbabot. Felöntjük vízzel, paradicsomlével. A fűszereket még nem adjuk hozzá, mert a bab puhulási idejét meghosszabbítják (állítólag).
  2. A karikára vágott sárgarépát, a félbevágott vöröshagymát, a megpucolt fokhagymákat, a zellerleveleket, a paradicsomot és a paprikát beletesszük a fazékba. Hagyjuk, hogy felforrjon az alap, majd ha felforrt, akkor lejjebb vesszük a lángot. Kb. fél-háromnegyed óra alatt megpuhul minden, ekkor hozzáöntjük a vörösbort és hozzáadjuk a fűszereket az alaphoz.
  3. Amíg készül a babgulyás, addig egy másik lábosba feltesszük a kockára vágott krumplikat főni sós vízben. Hagyjuk, hogy jól puhuljanak meg, majd a joghurttal és a pirospaprikával összeturmixoljuk. Ezzel sűrítjük be a babgulyást.
  4. Amikor beletettük a krumplit a babgulyásba, utána rottyantunk még egyet az egészen, és készen is van.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5352
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Külföldön élek most jó pár hónapig (Vietnam), és nem egyszerű a hazai ízeket becsempészni a konyhába. Most sikerült! Olyan, de olyan nagyon finom babgulyás készült (csak fehérbabot lehet venni), hogy megnyaltuk a férjemmel mind a tíz ujjunkat utána!! :-)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!