r
Nosalty Logó

Babgulyás csipetkével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Babgulyás csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1052 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4205 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8849 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1052 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6027.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    3714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3658 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1932 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35396 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 4205 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat apró kockákra vágjuk és az olajon kb. 10 perc alatt üvegesre pároljuk. A húst kicsi kockákra vágjuk, hogy minél hamarabb megfőljön. A hagymához adjuk, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Miután felforrt, fűszerezzük pár babérlevéllel és felöntjük kb. 1-1,5 l vízzel. A szalonnát is ekkor adhatjuk hozzá.
  4. Amikor a hús már majdnem megpuhult, a karikára vágott zöldségeket is a levesbe tesszük, és együtt főzzük tovább. Az ízesítőket itt használjuk: ízlés szerint só, bors, ételízesítő, fokhagymakrém, gulyáskrém mehet bele. A levest kb. 2,5 literre kiegészítjük, és ha elfő, pótoljuk.
  5. Amíg azöldségek főnek, elkészítjük a csipetkét. A lisztet egy nagy tojással és kevés sóvaltésztává gyúrjuk.Amint összeáll, pihentetjük. Ha a zöldségek készre főttek, belecsipkedjük a gulyásba, és többször átkeverjük.
  6. Akonzerv babnak leöntjük a levét, átmossuk, és a leveshez adjuk. Erős Pistával ízlés szerint csípőssé tehetjük a gulyást. A kívánt ízhatás elérése érdekében ajánlatos többször megkóstolni és aszerint fűszerezni! Az egészet még pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
  7. A durvára vágott petrezselymet azután dobjuk a levesbe, miután lekapcsoltuk a tűzhelyet, hogy ne veszítsen sokat a vitamintartalmából.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 162
  • Össznézettség: 127873
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Ajánló

Friss fehérkenyérrel ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babgulyás csipetkével
Sandrine 57 recept

Mi így készítjük, és nagyon szeretjük. Olcsó, egyszerű és finom.

Hozzászólások

Tarackos

A babgulyás marhahúsból készül.Nem teszünk bele babkonzervet,fokhagymakrémet,er?s pistát,ételízesít?t és f?leg nem olajjal készítjük.Ez a recept köszön? viszonyban sincs a babgulyással.

Sandrine

Kedves Tarackos! Nem írtam, hogy ez egy autentikus babgulyás lenne. Tudom, hogy az marhahúsból készül, köszönöm a kioktatást. Aki olyat szeretne, nyilván nem ezt a receptet választja. Mi így készítjük, és így hívjuk. Ahány ház, annyi szokás.

Törölt felhasználó

Szia Sandrine ! Nagyon gyorsan elkészíthet? a recepted, nagyon finom volt ! A család visszatapsolta, máskor is elkészítem , azaz a "köszön? viszony" megmarad :)

Sandrine

Almamagocska, örülök, hogy sikert aratott a receptem. :)

Törölt felhasználó

Ez valójában babkondás, de abba sem illik az olaj.

Bettika

Pontosan az a recept, amit én kerestem! Köszönöm!

Törölt felhasználó

A piros paprikát 5 percel a vége el?tt add hozzá úgy kell !

monesz72

Szia! Tarackossal értek egyet ez nem babgulyás!!! Lehet, hogy nagyon finom, de akkor legyen inkább " Babgulyás átgondolva" vagy valami hasonló. Akkor tudom, hogy mit várhatok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek