r
Nosalty Logó

Répakockák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
Répakockák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    381.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18757 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 5087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    590 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 389 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba szórjuk a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só, fahéj), majd jól elkeverjük.
  2. Jöhet a tálba az aprított dió, a reszelt répa, és egy újabb keverés.
  3. Kimérünk 1,5 dl napraforgó olajat, a 2 db tojást, és ezeket is hozzáadjuk a répás keverékhez.
  4. Az elkészült ragacsos masszát egy kikent tepsibe töltjük, majd 180 fokon 30 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. Kimérünk 50 g puha Rama margarint, felkockázzuk, majd egy keverőtálba öntjük, a porcukorral együtt.
  2. Egy kézi robotgép segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t is, majd krémes állagúra keverjük.
  3. Hűtőben pihentetjük, míg a sütink tésztája ki nem hűl.
  4. Ha kihűlt a tészta, egyenletesen ráöntjük a krémet, majd a marcipánrépákkal díszítjük.
  5. Hűtőben még legalább 1 órát pihentetjük, de ha nem bírjuk ki, akár azonnal fogyaszthatjuk! ;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 30809
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavasz kedvenc sütije, ami kevesebb mint 1 óra alatt elkészíthető.  Diós répakockák, sok-sok krémmel a tetején! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek