r
Nosalty Logó

Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából

Macska
Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

684
Kalória
7.9g
Fehérje
106.4g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
56.3g
Víz
86.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
77.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6834 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    929 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.2 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1063.8 g
  • Cukor
    776 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22396 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 6834 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    453 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A narancsból nyert lével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
  2. A vajat az egész tojásokkal és a cukorral kikeverjük.
  3. Az összes hozzávalóval együtt összekeverjük.
  4. A tortaformát (vagy kuglófformát) kikenjük és a masszát elsimítjuk benne.
  5. Előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.

A tetejére

  1. A citrommázhoz a porcukrot alaposan összekeverjük a citromlével és a vízzel.
  2. A kihűlt tortára rácsurgatjuk: a közepére kezdjük önteni a mázat, és hagyjuk, hogy szépen elterüljön, lefolyjon az oldalán. Akkor jó az állaga, ha inkább sűrű és lassan terül szét a sütin.
  3. Hagyjuk a mázat megszikkadni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Amikor ezt a receptet kaptam, még álmélkodva és kicsit szörnyülködve hallgattuk, hogy répát tesznek a sütibe! Azóta persze nagy kedvencünkké vált, és nem véletlenül: nagyon finom, szaftos édesség. Az eredeti receptben csészével voltak megadva a mennyiségek, ami maximum 2 dl-es bögrét jelent. Nekem egyszerűbb a hagyományos súlyokkal dolgozni, így megadom mind a kettőt: mindenki kedve szerint méregetheti a hozzávalókat.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek