Erythritol

Leírás

Más néven eritrit vagy eritritol egy 100%-ban növényi eredetű természetes édesítőszer. Növényi cukor, melyet vízzel kevernek, fermentálnak, leszűrnek, majd szárítanak és kristályosítanak. Ez egyfajta cukoralkohol, mely a természetben, egyes gyümölcsökben is megtalálható (pl.: körte, dinnye, alma, szőlő stb.).Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra. Édesítőereje közel 80%-a a közönséges cukorénak. Glikémiás indexe 0, így nincs hatással a szervezet vércukorszintjére és az inzulintermelésre, ezért cukorbetegeknek, diétázóknak, pcos-soknak is ajánlott. A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.Felhasználása szinte megegyezik a hagyományos cukoréval, de előbbi tulajdonsága miatt élesztős tészták készítésére nem alkalmas.Az eritrit csaknem teljes mértékben felszívódik a vékonybélben, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív (hashajtó) hatása gyakorlatilag nincs (ez persze személyenként változó lehet, ezért ajánlott fokozatosan hozzászoktatni szervezetünket). Sok más édesítőszerrel ellentétben nincs mellékíze.100% erythritol tartalmú édesítőszer például a Xukor zéró.

Erythritol
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Erythritol

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm erythritol?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

384 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...