Erythritol

Erythritol

Leírás

Más néven eritrit vagy eritritol egy 100%-ban növényi eredetű természetes édesítőszer. Növényi cukor, melyet vízzel kevernek, fermentálnak, leszűrnek, majd szárítanak és kristályosítanak. Ez egyfajta cukoralkohol, mely a természetben, egyes gyümölcsökben is megtalálható (pl.: körte, dinnye, alma, szőlő stb.).Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra. Édesítőereje közel 80%-a a közönséges cukorénak. Glikémiás indexe 0, így nincs hatással a szervezet vércukorszintjére és az inzulintermelésre, ezért cukorbetegeknek, diétázóknak, pcos-soknak is ajánlott. A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.Felhasználása szinte megegyezik a hagyományos cukoréval, de előbbi tulajdonsága miatt élesztős tészták készítésére nem alkalmas.Az eritrit csaknem teljes mértékben felszívódik a vékonybélben, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív (hashajtó) hatása gyakorlatilag nincs (ez persze személyenként változó lehet, ezért ajánlott fokozatosan hozzászoktatni szervezetünket). Sok más édesítőszerrel ellentétben nincs mellékíze.100% erythritol tartalmú édesítőszer például a Xukor zéró.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó tárolódobozban. Fénytől védett, hűvös helyen.

339 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek