Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű cukormentes répasüti

Egyszerű cukormentes répasüti
Egyszerű cukormentes répasüti
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom süti, csak összekeverjük az összetevőket, és már mehet is a sütőbe. Cukormentes és egészséges, így diétázóknak is ajánlom.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ebéd utáni desszertként kiváló, aki édesebben szereti, adhat hozzá egy kis mézet, vagy megkenheti cukormentes dzsemmel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 tojásfehérjét verjük fel habbá. A sárgáját keverjük ki a kókuszolajjal, édesítővel, sütőporral, hozzáadhatjuk a fahéjat is.
  2. Ezután a reszelt sárgarépát keverjük össze az aprított mandulával, aszalt gyümölccsel és a többi néhány hozzávalókkal.
  3. Ha jól összekevertük, adjuk hozzá a tojássárgás masszát, majd végül a tojásfehérje habot. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt sütőformában süssük 170 fokon 40 percet.
  4. Én a tetejét még megszórtam erythritolos darált mandulával, néhány répaszelettel pedig ki is díszítettem.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 37 470
elküldve: 10
receptkönyvben: 476
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répás süti, sütemény répából

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PapKrisztina
PapKrisztina Thu, 2017-06-22 23:25

Elkészítettem ma ezt a sütit. Gyümölcsfacsaróból visszamaradt sárgarépára kerestem valami édes receptet és emellett döntöttem. Jó döntés volt :) Csak az ízesítést változtattam meg, mogyoró és napraforgó került bele és elhagytam a rumot (ez volt itthon). A tészta állaga finom, omlós, úgy tökéletes, ahogy le van írva. Köszönöm a receptet!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2017-06-28 11:55

Kedves Krisztina!

Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem gyakran elkészíted:-)

Üdv: Nihonka

Toscana54
Toscana54 Sat, 2014-11-01 16:07

Nem hiányzik ebből a receptből valamilyen liszt féle? Végül is tettem hozzá 12 dkg teljes kiörlésű tönköly lisztet. A rum szerintem elhagyható, nem igazán harmonizál a sütivel. Mandula helyett tört diót használtam. Ha még olcsóbb kivitelezést szeretnétek, az aszalt gyümölcs kiváltható csak mazsolával. A liszttel elkészített változat nagyon finom lett, de legközelebb még egy kanál eritritet teszek bele, hogy kicsit édesebb legyen. Így ugyanis nagyon szerény volt az édes íz, nyilván a plusz liszt miatt. Aki azonban 12 személyre készíti el, az duplázza meg az adagot, mert különben Igen soványan kell szelni. Légkeverésesben 30 percet sült. Sütőpapírt+zsírozást is ajánlok.

mchero
mchero Sat, 2014-10-25 16:48

45 deka hozzávaló 12 adag? Így könnyű 76 kcal-t kihozni.

75
sárgarépa 25 dkg
tojás 2 db
kókuszolaj 2 ek
foszfátmentes sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
citromlé 1 citromból nyert
mandula 5 dkg
aszalt gyümölcsök 5 dkg
mazsola 1 marék
rumaroma 15 csepp
erythritol 3 ek
fahéj 1 teáskanál