r
Nosalty Logó

Krémes csirke keleti fűszerekkel

sirGalahad
Krémes csirke keleti fűszerekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1596
Kalória
77g
Fehérje
27.2g
Szénhidrát
130.4g
Zsír
602.7g
Víz
494g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
17.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11354 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 1596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    22708 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1104 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben az olívaolajon mindkét felüket aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, majd jöhet rá az apróra vágott vöröshagyma, amit megdinsztelünk, aztán a tűzről félrehúzva jöhet bele a pirospaprika. Elkeverjük, megvárjuk, amíg a paprika kiadja magából az aromát, majd mehet vissza a tűzre, kicsit még kevergetjük, majd felöntjük az alaplével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, aztán beletesszük az kockára vágott paradicsomot és a TV paprikát. Együtt főzzük, amíg egy jó sűrű alapot nem kapunk (aki szereti, nyugodtan tegyen bele fokhagymát is, szeletelve vagy passzírozva).
  4. Most fűszerezünk, mehet bele szépen sorban az összes fűszer és a babérlevél is. Kicsit piruljon az egész, aztán jöhet bele a sűrített paradicsom, majd a főzőtejszín, és a jól elkevert tejföl is. Hagyjuk egyet rottyanni, közben élvezzük a fűszerek illatát, de vigyázzunk, azért fel ne forrjon.
  5. A csirkecombokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, aztán ráöntjük a serpenyő tartalmát, majd mehet be a sütőbe, ahol 180°C -on kb. egy óra alatt megsütjük, amíg szép puha nem lesz. Majd felkapcsoljuk a sütőt kb. 200°C -ra, hogy pár perc alatt szép kéreg piruljon rá.
  6. Jázmin rizzsel tálaljuk, jó étvággyal fogyasztjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ritkán kalandozok, és térek le a hagyományos ételek kikövezett útjáról, de ezúttal kivételt tettem, és nem bántam meg...  A TV-ben láttam anno valami hasonló receptet, ezt formáltam a saját szám íze szerint: igyekeztem a keleti fűszereket kiegyenlíteni némi magyaros hozzávalókkal. Köretnek jázmin rizst javaslok hozzá.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...