Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes csirke keleti fűszerekkel

Krémes csirke keleti fűszerekkel
Krémes csirke keleti fűszerekkel
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán kalandozok, és térek le a hagyományos ételek kikövezett útjáról, de ezúttal kivételt tettem, és nem bántam meg...  A TV-ben láttam anno valami hasonló receptet, ezt formáltam a saját szám íze szerint: igyekeztem a keleti fűszereket kiegyenlíteni némi magyaros hozzávalókkal. Köretnek jázmin rizst javaslok hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben az olívaolajon mindkét felüket aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, majd jöhet rá az apróra vágott vöröshagyma, amit megdinsztelünk, aztán a tűzről félrehúzva jöhet bele a pirospaprika. Elkeverjük, megvárjuk, amíg a paprika kiadja magából az aromát, majd mehet vissza a tűzre, kicsit még kevergetjük, majd felöntjük az alaplével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, aztán beletesszük az kockára vágott paradicsomot és a TV paprikát. Együtt főzzük, amíg egy jó sűrű alapot nem kapunk (aki szereti, nyugodtan tegyen bele fokhagymát is, szeletelve vagy passzírozva).
  4. Most fűszerezünk, mehet bele szépen sorban az összes fűszer és a babérlevél is. Kicsit piruljon az egész, aztán jöhet bele a sűrített paradicsom, majd a főzőtejszín, és a jól elkevert tejföl is. Hagyjuk egyet rottyanni, közben élvezzük a fűszerek illatát, de vigyázzunk, azért fel ne forrjon.
  5. A csirkecombokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, aztán ráöntjük a serpenyő tartalmát, majd mehet be a sütőbe, ahol 180°C -on kb. egy óra alatt megsütjük, amíg szép puha nem lesz. Majd felkapcsoljuk a sütőt kb. 200°C -ra, hogy pár perc alatt szép kéreg piruljon rá.
  6. Jázmin rizzsel tálaljuk, jó étvággyal fogyasztjuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 881
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sirGalahad

Mióta szakács: 2013.11.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkecombok csőben sütve, keleties csirkecombok, csirkecombok tejszínes szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sun, 2014-10-19 13:11

Tényleg nagyon finom lett. Mivel tanyasi csirkéből csináltam, nekem a végén túl sok lett a zsiradék, ezért tálalás előtt lemertem a tetejéről. Legközelebb kevesebb olajat hagyok a mártás alatt. Kuszkuszt csináltam hozzá, nagyon jól kiegészítette. Köszönöm! :-)

1582
csirke felsőcomb 4 db
csirke alsócomb 4 db
1 csipet
fekete bors 1 csipet
olívaolaj 4 ek
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 1 csipet
csirke alaplé 1 dl
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
sűrített paradicsom 70 g
fahéj 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
római kömény 1 csipet
babérlevél 3 db
szerecsendió 1 csipet
koriander 1 csipet
szegfűbors 1 csipet
csípős paprikakrém 1 késhegynyi
főzőtejszín 200 ml
tejföl 175 ml