r
Nosalty Logó

Krémes csirke keleti fűszerekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sirGalahad
Krémes csirke keleti fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3189 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11354 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 1596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    22708 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3189 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1104 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben az olívaolajon mindkét felüket aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, majd jöhet rá az apróra vágott vöröshagyma, amit megdinsztelünk, aztán a tűzről félrehúzva jöhet bele a pirospaprika. Elkeverjük, megvárjuk, amíg a paprika kiadja magából az aromát, majd mehet vissza a tűzre, kicsit még kevergetjük, majd felöntjük az alaplével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, aztán beletesszük az kockára vágott paradicsomot és a TV paprikát. Együtt főzzük, amíg egy jó sűrű alapot nem kapunk (aki szereti, nyugodtan tegyen bele fokhagymát is, szeletelve vagy passzírozva).
  4. Most fűszerezünk, mehet bele szépen sorban az összes fűszer és a babérlevél is. Kicsit piruljon az egész, aztán jöhet bele a sűrített paradicsom, majd a főzőtejszín, és a jól elkevert tejföl is. Hagyjuk egyet rottyanni, közben élvezzük a fűszerek illatát, de vigyázzunk, azért fel ne forrjon.
  5. A csirkecombokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, aztán ráöntjük a serpenyő tartalmát, majd mehet be a sütőbe, ahol 180°C -on kb. egy óra alatt megsütjük, amíg szép puha nem lesz. Majd felkapcsoljuk a sütőt kb. 200°C -ra, hogy pár perc alatt szép kéreg piruljon rá.
  6. Jázmin rizzsel tálaljuk, jó étvággyal fogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1010
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes csirke keleti fűszerekkel
sirGalahad 10 recept

Ritkán kalandozok, és térek le a hagyományos ételek kikövezett útjáról, de ezúttal kivételt tettem, és nem bántam meg...  A TV-ben láttam anno valami hasonló receptet, ezt formáltam a saját szám íze szerint: igyekeztem a keleti fűszereket kiegyenlíteni némi magyaros hozzávalókkal. Köretnek jázmin rizst javaslok hozzá.

Hozzászólások

gamica

Tényleg nagyon finom lett. Mivel tanyasi csirkéb?l csináltam, nekem a végén túl sok lett a zsiradék, ezért tálalás el?tt lemertem a tetejér?l. Legközelebb kevesebb olajat hagyok a mártás alatt. Kuszkuszt csináltam hozzá, nagyon jól kiegészítette. Köszönöm! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!