Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kornspitz Évi nénitől

Kornspitz Évi nénitől
Kornspitz Évi nénitől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle kenyeret, péksüteményt kipróbáltam már, de ezt még nem, pedig nagyon szeretjük a teljes kiőrlésű pékárut. Két nap alatt most sütöttem meg ezt az adagot másodszorra, annyira ízlett mindenkinek, hogy pillanatok alatt elfogyott. Kicsit macerásabb, mint egy kiflit összedobni, de igazán megéri a fáradtságot. Az átlagnál nagyobb kifliket készítettem, 100 g-osakat, így ebből a mennyiségből 14 kiflim lett.

hozzávalók / 12 adag

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Kovász

  1. Előző este kelesztőtálban a hozzávalókat összekeverjük, lefedjük, és hagyjuk érni 12 órát.

Tészta

  1. A bulgurt, a pelyheket és a tönkölybúza szemeket kávédarálóban jó durvára daráljuk.
  2. Minden hozzávalót a kovász tetejére mérünk, és összedagasztjuk vele. Mikor kezd összeállni, csak akkor adjuk hozzá az olajat. Cipót formálunk belőle, és a kelesztőtálban hagyjuk egy órára.
  3. A duplájára megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, 14 részre osztjuk (vagy tetszés szerint többre- az eredeti kornspitz súlya 62-80 g között van).
  4. A kis cipókat az ujjainkkal nagyjából háromszög alakúra nyomkodjuk szét, majd a széles részénél kezdve szorosan feltekerjük.

Szóráshoz

  1. A magokat egy sütőpapíron összekeverjük.
  2. A kiflit lespricceljük vízzel, és belehempergetjük a magkeverékbe, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  3. 15-20 percig újra kelesztjük (míg a sütő előmelegedik 200 fokra, vagy hőlégkeverésen 180 fok), és 20 perc alatt középen megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 206
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
kategória: péksütemény
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: briós, édes leveles, zsemle, perec, buci, burek, croissant, bagel, pita, hamburger-buci

egyéb elnevezések

magos kifli, magos teljes kiőrlésű kifli, kornspitz házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
rozsliszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
víz 1.8 dl
friss élesztő 0.5 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
graham-liszt 15 dkg
natúr gabonapehely 10 dkg
bulgur 3 dkg
tönkölybúza 2 dkg
lenmag 2 ek
koriandermag 1 kk
köménymag 1 kávéskanál
sikér 1 tk
golden szirup 1 ek
1.5 tk
görög joghurt 1 dl
friss élesztő 2 dkg
sütőpor 1 kk
olívaolaj 1 ek
lenmag 2 ek
szezámmag 4 ek
napraforgómag 2 ek
tökmag 2 ek
tönkölybúzapehely 2 ek