Tönkölybúzapehely

Tönkölybúzapehely

Leírás

A natúr táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítés és gőzölés után felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natúr gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek készíthetők belőle: saját keverésű müzli, sütemények, levesbetét, de főzelék sűrítésére ugyancsak alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak. A tönköly kiváló fehérjeforrás, alacsony szénhidrát-tartalmának köszönhetően fogyókúrázók is cukorbetegek is fogyaszthatják. Beilleszthető vegetáriánus étrendbe is. A búzapehely energiatartalma 340 kcal 1430 kJ.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, de lezárva hűtőben is tárolható, így biztosan nem szárad ki.

100g Tönkölybúzapehely

fehérjetartalom

12 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

64 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

tönkölybúzapehely?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!