Tönkölybúzapehely

Tönkölybúzapehely

Leírás

A natúr táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítés és gőzölés után felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natúr gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek készíthetők belőle: saját keverésű müzli, sütemények, levesbetét, de főzelék sűrítésére ugyancsak alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak. A tönköly kiváló fehérjeforrás, alacsony szénhidrát-tartalmának köszönhetően fogyókúrázók is cukorbetegek is fogyaszthatják. Beilleszthető vegetáriánus étrendbe is. A búzapehely energiatartalma 340 kcal 1430 kJ.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, de lezárva hűtőben is tárolható, így biztosan nem szárad ki.

15 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek