r
Nosalty Logó

Sajtos kifli tang zhonggal

helena26
Sajtos kifli tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Kenéshez

Tang zhong

Tetejére

983
Kalória
25.2g
Fehérje
98.5g
Szénhidrát
53.7g
Zsír
117.9g
Víz
174.4g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kelt tészta

Kenéshez

Tang zhong

Tetejére

Összesen 983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kelt tészta

Kenéshez

Tang zhong

Tetejére

Összesen 5896 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kelt tészta

Kenéshez

Tang zhong

Tetejére

Összesen 303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    4499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    707.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2059 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 5896 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet, olajat, sót, tang zhongot, amit előtte megfőztünk, kihűtve hozzáadjuk, végül a felfuttatott élesztőt is. Hagyományosan kelt tésztává dolgozzuk.
  3. Kelesztjük legalább 30 percig, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval cikkekre vágjuk, és felcsavarjuk, kiflit formálunk belőle.
  4. A tetejét megkenjük tojással, és kelesztjük 30-40 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Utazásra készítettem ezt a kiflit. Egyszerű, finom, és könnyen elkészíthető. Szeretem ezzel a módszerrel készíteni a kelt tésztát. Sokkal finomabb a tészta állaga.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...