Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha zsíros kifli

Puha zsíros kifli
Puha zsíros kifli
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, puha kifliket készítettem, bár méretüket tekintve nem túl nagyok, hisz a 25 dkg liszt sem sok. A család elég gyorsan elfogyasztotta, mindenkinek nagyon ízlett, de legközelebb dupla adagot sütök :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összetörjük.
  2. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk felfutni.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, és kör alakúra elnyújtjuk.
  6. 8 azonos méretű cikkre vágjuk.
  7. A háromszögeket feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  9. Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 816
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: burek, perec, briós, édes leveles, pita, hamburger-buci, croissant, zsemle, bagel, buci

egyéb elnevezések

kifli, puha kifli, kis kiflik

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicamica1
cicamica1 Fri, 2015-05-15 09:09

Ezt a receptet dupla adaggal kell sütni, mert eteti magát"! :) Nálunk nagyon bevált.
Egyszerű és finom!
Köszi a feltöltést Andi80!

Geroklemi
Geroklemi Sat, 2014-03-22 20:01

Kedves Adni80! Nagyon guszta kifliket csináltál, el is mentettem és biztosan meg is fogom sütni. De én a 7. pontban lévőt kicsit másképp csinálom. :-) A szélesebb részén kezdem a háromszögeket feltekerni kifli formára. Csak azért jegyzem meg, hogy a kezdő szakács ne essen kétségbe, ha nem lesz úgy szép formájú a kiflije! :-)

344
burgonya 1 közepes db
finomliszt 25 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 0.5 dl
friss élesztő 2 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db
sertészsír 2 ek