r
Nosalty Logó

Korhely harcsahalászlé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Korhely harcsahalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 492 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2948 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    6081 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 492 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7824.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    3034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3077 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    1715 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    451 micro
  • β-karotin
    5111 micro
  • β-crypt
    559 micro
  • Likopin
    36483 micro
  • Lut-zea
    3226 micro
Összesen 2948 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    537 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaplevet kell készíteni. Ehhez a halaprólékot (én azt használok, amit be tudok szerezni pl.: afrikai harcsa feje és gerince) feltesszük főni a szeletekre vágott hagymával, cikkezett paradicsommal, paprikával, fokhagymával, babérral, őrölt köménnyel és a halászlékockával. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, és hozzáadjuk a jó minőségű fehérbort (literenként 1 dl), kis sót. Mikor felforrt és feljött a habja, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát, majd mérsékeljük a lángot, és másfél óráig főzzük. A lényeg, hogy a halról lemálljon a hús, szétessen a fej.
  2. A harcsaszeleteket sózzuk be, majd kenjük be paradicsompürével, és mehet a hűtőbe.
  3. Az alaplevet le kell passzírozni. Ehhez tésztaszűrőt használunk (mert jobbat még nem találtam). Célszerű szerintem, ha a húst lefejtjük a csontról, és csak azt passzírozzuk, amihez folyamatosan öntünk rá a léből. Egy sűrű alaplevet kell kapni, amit újra fel kell forralni. Ekkor még hozzá lehet rakni egy kis pirospaprikát. Míg forr, addig a tejfölt, tejszínt (literenként fél-fél dl), valamint a 2 csapott evőkanál mustárt elkeverjük.
  4. A harcsaszeleteket a forró lébe rakjuk az ikrával, babérlevéllel együtt, és max. 15 percig főzzük. A 12. percben a léből hozzáadunk a tejfölös keverékhez, és óvatosan a leveshez adjuk, de vigyázzunk, nehogy összetörjön a megfőtt hal. Ha megfőtt, akkor elzárjuk a gázt, és ízlés szerint hozzáadható frissen facsart citromlé. Fél óráig állni hagyjuk.
  5. Citromkarikával és csípős paprikával tálaljuk, friss kenyérrel.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 21726
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem vagyok egy halrajongó, de próbálom megszeretni. A korhely halászlevet étteremben ettem először, és annyira ízlett, hogy már akkor eldöntöttem, ilyet megtanulok készíteni. Édesanyámtól kaptam egy bográcsos receptfüzetet, amiben megláttam egy bizonyos Nagy Gyula receptjét. Bár sose találkoztam még vele, de biztos vagyok benne, hogy az egyik legjobb halászlevet készítheti, ezért minden tiszteletem az övé, így ismeretlenül is. :) Javaslom, hogy harcsafilét használjatok, mert nyugodtan lehet enni, mert nincs benne szálka. A gyerekek is szeretni fogják és azok is, akik nem szeretik annyira a halat. A legjobb bogácsban, de otthon is el lehet készíteni.

Hozzászólások

ágiboszi34

szia...kösziii...nagyon fincsi,,, másképp nem is készitem...cupp érte :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek