r
Nosalty Logó

Halászlé ahogy sirGalahad készíti

sirGalahad
Halászlé ahogy sirGalahad készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

454
Kalória
55.4g
Fehérje
13.3g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
387.2g
Víz
198g
Koleszterin
3g
Rost
6.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 454 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9585.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    5170 mg
  • Nátrium
    3180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

  1. Előkészületek: Az egész pontyot kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyektől, levágjuk fejét, farkát, uszonyait, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, a paradicsomot kettőbe.
  2. Elkészítjük az alaplét: a halfejet, farkat, uszonyokat, a vöröshagymát, a tv paprikát, a hegyes erős paprikát (ízlés szerint) és a paradicsomot egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi halászlét szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángok kb. két óra alatt átfőzzük az egészet. Akkor jó, amikor már a hal alkatrészek teljesen szétesnek.
  3. Az elkészült alaplevet átszűrjük, a visszamaradt anyagokat pedig apró lyukú szitán átpasszírozzuk a már kész alaplébe.
  4. Beletesszük a pirospaprikát, forrásig hevítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, és óvatosan belecsúsztatjuk a halszeleteket, majd 8-10 perc alatt készre főzzük. Ilyenkor már TILOS keverni, nehogy összetörjön a halhús.
  5. Friss, fehér házikenyérrel, csípős paprikával forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Halászlét mindenki tud főzni, mindenkinek megvan a maga receptje, részemről így tanultam, így csinálom, így szeretem! Nem fogok vitatkozni senkivel, hogy ez halászlé vagy hallé -meg mivel nem a Tisza/Duna/Balaton vizéből főztem, így tudom, hogy nem is lehet autentikus, tehát- mindenki úgy gondol rá, ahogy akar...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...