Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé Lorem Ipsum konyhájából

Halászlé Lorem Ipsum konyhájából
Halászlé Lorem Ipsum konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon szép hagyomány karácsonykor halászlét enni. Édesanyám is csinálta, nagyanyám is csinálta, meg talán még az ő szépanyja is... Na de mi történjék, ha Skóciában 24-én délután a barátnőmnek eszébe jut, hogy igazándiból a halászléről megfeledkeztünk? Nos, ekkor a férfi lemegy és "vadászik". Ezzel egy probléma van: se harcsa, se ponty nincs elérhető közelségben...

A megoldást arckönyv barátunk és Gundel Károly 1937-es szakácskönyve adja: a halászlé bármiből készülhet, innen a neve is. A levesbe tehát az utolsó pillanatban összeszedett tonhalkonzerv és némi Basa Fish került, körítésnek kínai levestésztával. Mert ilyen sznobok vagyunk. Ja, meg mert az volt. :-D

Innen üzenem a ponty kedvelőinek, hogy túlértékelik. :-P

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A Soba tészta meglepően jól kijön a halacskával. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a hagymát, majd dinszteljük meg az olajon.
  2. A tonhalat vegyük ki a levéből, majd villával törjük össze. A megdinsztelt hagymára rakjuk rá az összetört tonhalat, majd öntsük fel 2 l vízzel.
  3. Amikor felforraltuk és bugyog, adjuk hozzá a paprikát. Főzzük 45 percen át, majd igény szerint kézi mixerrel pépesítsük, és sózzuk.
  4. Közben daraboljuk fel a halfilét (esetünkben Basa Fish volt) falatnyi darabokra, majd szórjuk bele a készülő levesbe. Innentől kezdve ne keverjük, legfeljebb rázogassuk a fazekat, hogy a halszeletek ne törjenek össze. Főzzük 15 percig.
  5. Forrón tálaljuk, ízlés szerint tésztával vagy kenyérrel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lorem Ipsum

Mióta szakács: 2011.10.19.
4 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

Emigráns Halászlé, halászlé, halleves tonhalból és basa fishből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

212
tonhalkonzerv 240 g
hal 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
2 csipet
víz 2 l