r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)

NS
Konfitált kacsacomb rendhagyó körettel (Kacsa konfit 3.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

886
Kalória
19.5g
Fehérje
73.5g
Szénhidrát
54.2g
Zsír
399.3g
Víz
112.2g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
34g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Összesen 886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Összesen 3543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kacsacombokhoz

A hagymalekvárhoz

Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    399.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    216.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7451.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    5315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 3543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

A kacsacombokhoz

  1. A kacsacombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsibe tesszük és leöntjük olvasztott kacsazsírral (ne legyen forró), hozzáadjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket és a babérleveleket.
  2. Kb. 2 órán keresztül sütjük 95-100 fokon. Egy maghőmérő segítségével láthatjuk, hogy a kacsacombokat 85-90 fok között kell sütnünk.
  3. A lilakáposztát besózzuk, hagyjuk állni egy fél órát, majd átmossuk hideg vízzel. Egy serpenyőben pár evőkanál vízzel és mézzel roppanósra pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. A krumplikat pár evőkanál vízzel és egy kevés kacsazsírral, sóval egy edényben megpároljuk 5-6 perc alatt. Alacsony lángon, ha kell a fedő és a krumpli közé zsírpapírt is tehetünk, hogy a gőz bent maradjon. Hagyjuk kihűlni.
  5. A réteslapokat megvajazzuk, megtöltjük a krumplival, erre helyezzük a lilakáposztát, óvatosan betekerjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
  6. A hagymalekvárt megtaláljuk itt: hagymalekvár. Annyi a különbség, hogy egy kicsivel több alaplevet adjunk hozzá és a végén keverjük bele a zselésítő anyagot. Hűtőben pár óra alatt gyönyörűen összeáll. A zsír, ami esetleg kicsapódik, egy éles, hideg késsel könnyen eltávolítható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 120 p

A kacsacomb hagymás törtkrumplival és párolt lilakáposztával kicsit másképp.)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek