Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamell konfit

Libamell konfit
Libamell konfit
495 perc / előkészület: 15 perc sütés: 480 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A konfitálás annyit jelent, hogy a húst saját zsírjában sütjük ki, mégpedig tartósítás céljából. Hiába a tartósság, nem bírtam ki, és meg kellett kóstolnom az eredményt pár nap múlva: a zsírból kiszedtem két szeletet, serpenyőben pillanatok alatt felmelegítettem, és polentával körítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libamellet sóval, borssal bedörzsöljük, majd kisebb tepsire helyezve ráhintjük az összemorzsolt babérleveleket, kakukkfüvet és rozmaringot, végül az összezúzott fokhagymát pedig a tetejére nyomkodjuk. Fóliával lefedjük és hűtőben pihentetjük négy és fél (de legalább három) órán át.
  2. Ezt követően konyhai papírtörlővel gondosan megtisztítjuk. Egy 23x8x7 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőedénybe tesszük (bőrével lefelé), leöntjük a megolvasztott libazsírral, úgy, hogy ellepje a húst.
  3. 80 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses álláson) és 8,5 órán keresztül sütjük. A zsírban hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a libamellet felszeleteljük, és egy légmentesen zárható edénybe zsírral rétegezve eltesszük. (Tovább eláll, ha a zsírt a pecsenyelétől megtisztítjuk.)

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 361
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, Márton-nap
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Libamell konfit, confitált libamell, konfitált libamell

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Mon, 2010-11-29 11:20

igen, végig 80 fokon sütjük
hűű, ha jól tudom a gázsütő 1-es fokozat is már kapásból 140 fok...

lizabennet
lizabennet Mon, 2010-11-22 10:22

Szia Petra, "80 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük" - ez azt jelenti hogy vegig ezen a hofokon sutjuk? Gazsutonel ez melyik fokozat pontosan? Koszi!

toncsi
toncsi Fri, 2010-11-12 10:39

Segítsetek, kérlek! Hogyan lehet a zsírt a pecsenyelétől megtisztítani?

bokine
bokine / bokine Fri, 2010-11-12 11:38

Kedves Toncsi, 1.- egészen kicsi lángon, folyamatos keverés mellett párologtasd el a vizet a zsírból vagy 2.- tedd a hűtőbe úgy ahogy van, megdermed a zsír a tetején és az alján ott marad a zselés húslé, ezek után szét tudod választani őket. Üdv: Bokros Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-18 09:39

Gargoyle: te egyáltalán főztél életedben teán kivül bármit?

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Tue, 2010-11-02 15:24

Szeretem ezt az oldalt. Bocsi Eszter, keresem a hozzászólásaidat, mert megvidámítja a napomat. Vannak közönséges receptek is itt bőven, de így tiszta izgalom, ezekkel a hozzászólásokkal. Nem túl sok, nem túl bántó, csak egy kis hangulatot ad.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Wed, 2010-02-17 11:53

Erdélyben meg mamaligának is hívtuk a puliszkát. Sok ételnek van sokféle neve, még országon belül is, vidékenként más.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-17 10:56

Kedves Petra, azt amit te polentának hivsz, mifelénk csak puliszkának becézik. Nem kell egzotikus neveket kitalálni minden falusi ételnek...

Gregor
Greg / Gregor Thu, 2016-11-03 18:14

Bloemcake/Sancho! Amit te puliszkának nevezel, azt Olaszországban és Nyugat Európában máshol is polentának hívják évszázadok óta.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-02-17 11:08

Megint a hozzáértés.... :-D
A polenta egyáltalán nem egzotikus, talán tudnád, ha utána néznél. Egyszerüen így hívják az olaszoknál. Nálunk puliszka.
Függöen attól, hogy készíted el, nevezed polentának vagy puliszkának.
Ès nem pedig egyedülálló magyar találmány...
Capiche?

1367
libamell 500 g
libazsír 400 g
10 g
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
kakukkfű 1 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd