r
Nosalty Logó

Libamell konfit

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Libamell konfit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 1367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 5467 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 595 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    567.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    316 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 5467 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 595 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamellet sóval, borssal bedörzsöljük, majd kisebb tepsire helyezve ráhintjük az összemorzsolt babérleveleket, kakukkfüvet és rozmaringot, végül az összezúzott fokhagymát pedig a tetejére nyomkodjuk. Fóliával lefedjük és hűtőben pihentetjük négy és fél (de legalább három) órán át.
  2. Ezt követően konyhai papírtörlővel gondosan megtisztítjuk. Egy 23x8x7 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőedénybe tesszük (bőrével lefelé), leöntjük a megolvasztott libazsírral, úgy, hogy ellepje a húst.
  3. 80 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses álláson)és 8,5 órán keresztül sütjük. A zsírban hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a libamellet felszeleteljük, és egy légmentesen zárható edénybe zsírral rétegezve eltesszük. (Tovább eláll, ha a zsírt a pecsenyelétől megtisztítjuk.)
  • Sütés ideje: 480 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 33151
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A konfitálás annyit jelent, hogy a húst saját zsírjában sütjük ki, mégpedig tartósítás céljából. Hiába a tartósság, nem bírtam ki, és meg kellett kóstolnom az eredményt pár nap múlva: a zsírból kiszedtem két szeletet, serpenyőben pillanatok alatt felmelegítettem, és polentával körítettem.

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Kedves Petra, azt amit te polentának hivsz, mifelénk csak puliszkának becézik. Nem kell egzotikus neveket kitalálni minden falusi ételnek...

P.

Megint a hozzáértés.... :-D A polenta egyáltalán nem egzotikus, talán tudnád, ha utána néznél. Egyszerüen így hívják az olaszoknál. Nálunk puliszka. Függöen attól, hogy készíted el, nevezed polentának vagy puliszkának. Ès nem pedig egyedülálló magyar találmány... Capiche?

Greg

Bloemcake/Sancho! Amit te puliszkának nevezel, azt Olaszországban és Nyugat Európában máshol is polentának hívják évszázadok óta.

Gerzsó

Erdélyben meg mamaligának is hívtuk a puliszkát. Sok ételnek van sokféle neve, még országon belül is, vidékenként más.

Törölt felhasználó

Gargoyle: te egyáltalán f?ztél életedben teán kivül bármit?

P.

Ès Te? Üdv: AzEszter szakács

Marcsi

Szeretem ezt az oldalt. Bocsi Eszter, keresem a hozzászólásaidat, mert megvidámítja a napomat. Vannak közönséges receptek is itt b?ven, de így tiszta izgalom, ezekkel a hozzászólásokkal. Nem túl sok, nem túl bántó, csak egy kis hangulatot ad.

Törölt felhasználó

Segítsetek, kérlek! Hogyan lehet a zsírt a pecsenyelét?l megtisztítani?

bokine

Kedves Toncsi, 1.- egészen kicsi lángon, folyamatos keverés mellett párologtasd el a vizet a zsírból vagy 2.- tedd a h?t?be úgy ahogy van, megdermed a zsír a tetején és az alján ott marad a zselés húslé, ezek után szét tudod választani ?ket. Üdv: Bokros Erika

Törölt felhasználó

Köszönöm. :)

lizabennet

Szia Petra, "80 ºC-ra el?melegített süt?be tesszük" - ez azt jelenti hogy vegig ezen a hofokon sutjuk? Gazsutonel ez melyik fokozat pontosan? Koszi!

Petra

igen, végig 80 fokon sütjük h??, ha jól tudom a gázsüt? 1-es fokozat is már kapásból 140 fok...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek