r
Nosalty Logó

Libamell konfit

Petra
Libamell konfit
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1367
Kalória
20g
Fehérje
0.7g
Szénhidrát
141.8g
Zsír
63.5g
Víz
200g
Koleszterin
42.5mg
Élelmi rost
20.3mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 1367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 5467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    567.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    316 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 5467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 595 kcal

Elkészítés

  1. A libamellet sóval, borssal bedörzsöljük, majd kisebb tepsire helyezve ráhintjük az összemorzsolt babérleveleket, kakukkfüvet és rozmaringot, végül az összezúzott fokhagymát pedig a tetejére nyomkodjuk. Fóliával lefedjük és hűtőben pihentetjük négy és fél (de legalább három) órán át.
  2. Ezt követően konyhai papírtörlővel gondosan megtisztítjuk. Egy 23x8x7 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőedénybe tesszük (bőrével lefelé), leöntjük a megolvasztott libazsírral, úgy, hogy ellepje a húst.
  3. 80 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses álláson)és 8,5 órán keresztül sütjük. A zsírban hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a libamellet felszeleteljük, és egy légmentesen zárható edénybe zsírral rétegezve eltesszük. (Tovább eláll, ha a zsírt a pecsenyelétől megtisztítjuk.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 480 p

A konfitálás annyit jelent, hogy a húst saját zsírjában sütjük ki, mégpedig tartósítás céljából. Hiába a tartósság, nem bírtam ki, és meg kellett kóstolnom az eredményt pár nap múlva: a zsírból kiszedtem két szeletet, serpenyőben pillanatok alatt felmelegítettem, és polentával körítettem.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...