Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos sütőtök

Kolbászos sütőtök
Kolbászos sütőtök
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most jövök rá, hogy a sütőtök milyen sokszínű és kreatív étel. Ráadásul az ősz és a tél vitaminbombája. Ezt az ételt is böngészés közben találtam. Legközeleb elkészítem a saját verziómat is.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit és a tököt, kockázzuk fel őket. A krumplit enyhén sós vízben főzzük 8 percig.
  2. A hagymákat pucoljuk meg. A vöröshagymát 8-ba, a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A krumplit, a tököt, a méretre vágot kolbászt (ízlés szerint), szalonát és a hagymákat beletesszük a cserépedénybe. Megszórjuk a fűszerekkel, és az olajat is rátesszük. Az edény fedelét ráfogjuk, és összerázogatjuk (ha valaki tepsibe készíti, akkor kanállal összeforgatja), hogy a fűszerekből mindenhova jusson. Végül ráöntjük a bort.
  4. Lefedve (ha tepsiben készül, akkor fóliázva) 45 percig sütjük. Utána 10 percig fedő nélkül pirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 624
elküldve: 7
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült tök, római tálban sült zöldségek kolbásszal, kolbászos tökös zöldségköret, kolbászos zöldségtál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

685
sütőtök 70 dkg
sütnivaló kolbász 80 dkg
angolszalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 fej
burgonya 1 kg
2 tk
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1.5 tk
vörösbor 1.5 dl
olívaolaj 3 ek
chili 1 tk
curry por 0 ízlés szerint