Nosalty Logó

Kínai zöldséges csirkecsíkok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KösziAnyu
Kínai zöldséges csirkecsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 329 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1063 micro
  • β-karotin
    2917 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 329 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5316 micro
  • β-karotin
    14583 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5539 micro
Összesen 1649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket egyforma csíkokra vágjuk, és bepácoljuk: összekeverjük az ételkeményítővel, a kínai ötfűszer-keverékkel és annyi szójaszósszal, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Minimum fél óráig letakarva pihentetjük.
  2. Ezalatt előkészítjük a zöldségek egy részét. A répát zsüliennél kissé nagyobb, vastagabb szeletekre vágjuk, a póréhagymát félkörökre, a bambuszrügyet átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  3. Ezután a répát, a hagymát, a bambuszrügyet és a zöldborsót lefedve feltesszük a tűzhelyre párolódni (néha forgassuk meg), míg félig megpuhulnak - legyenek még kissé ropogósak.
  4. Míg párolódnak ezek a zöldségek, készítsük elő a többit. A gombát szeletekre, a kínai kel felét ujjnyi vastagra vágjuk. A mungóbabcsírát átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  5. A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadjuk a gombát, majd 5 perc után a kínai kelt, legvégén - szintén 5 perc múlva a csírát is, majd miután összeesett a kel, levesszük a tűzről, és lefedve félrerakjuk.
  6. Elkészítjük a csirkét. Kevés olajat hevítünk wok-ban, majd a csirkemellcsíkokat összekeverjük a szezámmaggal, és pár perc alatt (kb. 10 perc) készre sütjük.
  7. A legvégén összevegyítjük a zöldségeket a hússal, és rizzsel tálaljuk. Édes chiliszószt és szójaszószt csurgathatunk még rá.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9367
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

Próbáljuk meg egyformára nagyságúra vágni a különböző zöldségeket és a húst. A zöldségeket pedig ne pároljuk teljesen puhára, maradjanak egy kicsit roppanósak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

KösziAnyu 23 recept

Variáció wok-os csirkére. Nem tudom, hogy mennyire számít autentikusnak, de mi ezer éve így esszük, ez nagyon bevált.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.